Lounais-Häme

Trooppinen myrsky Michael tappanut jo ainakin kuusi ihmistä

Panama City
12.10.2018, 02:52

Ulkomaat

Trooppinen myrsky Michael on tappanut jo ainakin kuusi ihmistä, kertoo muun muassa CNN. Yksi kuolonuhri löytyi Pohjois-Carolinasta, jossa 38-vuotias mies kuoli puun kaaduttua hänen ajoneuvonsa päälle.
Lisäksi neljä kuollutta löytyi Floridasta ja yksi Georgiasta. Kuolleiden joukossa on ainakin yksi lapsi. Viranomaiset pelkäävät, että kuolonuhrien määrä vielä nousee, kun pelastustyöt jatkuvat.
Yhteensä 1,1 miljoonaa kotitaloutta on ilman sähköä.
Maatalous on Georgiassa yksi tärkeimmistä teollisuuden aloista. Maatalousministeriön mukaan ainakin 53 kanalaa on tuhoutunut ja vaikutuksia voi olla myös vilja-, puuvilla- ja vihannestuotantoon.
Michael rantautui paikallista aikaa keskiviikkona nelosluokan hurrikaanina Floridaan ja jätti valtavasti tuhoja.
Jatkaessaan matkaansa Michael laantui trooppiseksi myrskyksi, mutta sen odotetaan vielä voimistuvan. Michael on parhaillaan matkalla Pohjois-Carolinan kautta Virginiaan, joissa se on jo aiheuttanut tulvimista.
Kansallisen hurrikaanikeskuksen mukaan Michaelin odotetaan tuovan mukanaan lähes 18 senttimetriä vettä Pohjois-Carolinaan ja Virginiaan.
Lisäksi sen odotetaan aiheuttavan tornadoja ja vaarallisia tuulia samoille alueille, joita hurrikaani Florence koetteli. Florence koetteli etenkin Etelä- ja Pohjois-Carolinan osavaltioita syyskuun lopussa.

https://edition.cnn.com/2018/10/11/us/hurricane-michael-tropical-storm-wxc/index.html

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti