Lounais-Häme

Trump allekirjoitti presidentin asetuksen, joka estää erottamasta siirtolaisperheiden jäseniä toisistaan

Washington
20.06.2018, 23:03

Ulkomaat

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on allekirjoittanut presidentin asetuksen, joka estää erottamasta siirtolaisina laittomasti maahan tulleiden perheiden jäseniä toisistaan rajalla. Allekirjoitusseremoniassa keskiviikkona Trump sanoi, että kyse on perheiden pitämisestä yhdessä.
Siirtolaislasten erottaminen perheistään ehti nostattaa Trumpin paperittomia siirtolaisia koskevaan politiikkaan kohdistuvan vastustuksen myrskyn.
Trump sanoi ennen allekirjoitusta toivovansa sen tapahtuvan rinnakkain lainsäädännön läpiviemisen kanssa. Yhdysvaltain edustajainhuoneen on määrä äänestää perheiden erottamista koskevasta lainsäädännöstä huomenna.
Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies Paul Ryansanoi keskiviikkona, että lakiesityksen mukaan perheet pysyisivät jatkossa yhdessä, maan turvallisuusministeriön säilössä oikeudenkäyntinsä ajan.
– Me emme halua, että lapsia viedään vanhemmiltaan. Voimme panna täytäntöön maahanmuuttolainsäädäntöämme perheitä rikkomatta. Hallinto sanoo haluavansa kongressin toimivan ja me toimimme, Ryan sanoi.
Ryan toteaa lakiehdotuksen myös ”hyvin elegantilla tavalla” ratkaisevan niin kutsuttujen ”uneksijoiden” aseman. ”Uneksijoilla” tarkoitetaan Yhdysvaltoihin laittomasti lapsena tuotuja paperittomia siirtolaisia.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic