Trump on vastannut osaan Venäjä-tutkintaan liittyviä kysymyksiä

Washington
17.11.2018, 01:39

Ulkomaat

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoo kirjoittaneensa vastaukset sarjaan kysymyksiä, joita Venäjä-tutkintaa johtava erikoissyyttäjä Robert Mueller on esittänyt hänelle. Asiasta kertoo muiden muassa Washington Post.
Trump kertoi vastaamisen sujuneen ”hyvin helposti”. Presidentin lakimiesten mukaan kysymykset on tarkoitus välittää eteenpäin lähipäivinä.
Mueller johtaa tutkintaa, jossa selvitetään Venäjän sekaantumista vuoden 2016 presidentinvaaleihin. Tutkinnassa selvitetään sitä, juonitteliko Trumpin kampanjakoneisto Venäjän kanssa ja onko Trump estänyt oikeutta
Presidentti korosti, että hän on ollut kiireinen, minkä vuoksi vastaamisessa on kestänyt. Samalla hän kuitenkin ilmaisi huolensa Muellerin tarkoitusperistä.
– Täytyy aina olla varovainen vastatessaan kysymyksiin ihmisille, joilla on mahdollisesti pahoja aikeita, Trump sanoi.
Presidentti kertoi vastanneensa kysymyksiin henkilökohtaisesti.
– Lakimieheni eivät työskentele asian kanssa, vaan minä. Lakimieheni eivät kirjoita vastauksia.
Yhdysvaltalaismedian mukaan presidentti on kuitenkin tavannut lähes päivittäin lakimiestensä kanssa asian tiimoilta.
Trumpin lakimiehet eivät vielä ole suostuneet vastaamaan suurempaan joukkoon kysymyksiä, jotka liittyvät Trumpin aikaan presidenttiehdokkaana ja sen jälkeen presidenttinä. Lakimiestiimi pohtii, aiheuttaako joihinkin kysymyksiin vastaaminen presidentille lakiin liittyviä ongelmia.
– Lisäksi osa kysymyksistä on tarpeettomia, osa mahdollisia ansoja ja osa asiaankuulumattomia, lakimies Rudolph Giuliani sanoi.

https://www.washingtonpost.com/politics/trump-says-hes-finished-writing-answers-to-questions-from-special-counsel-robert-mueller/2018/11/16/0bae09f4-e9c9-11e8-a939-9469f1166f9d_story.html?utm_term=.4b33db378276

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic