Lounais-Häme

Trump sanoo olevansa huolissaan sauditoimittajan katoamisesta

Washington
09.10.2018, 02:15

Ulkomaat

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo olevansa huolissaan saudiarabialaisen toimittajan Jamal Khashoggin katoamisesta. Trump toivoo, että asia selviää.
Kriittisesti Saudi-Arabian hallinnosta kirjoittanut Khashoggi katosi Turkissa Istanbulissa sen jälkeen, kun oli mennyt käymään Saudi-Arabian konsulaatissa. Hänen tarkoituksensa oli hakea virallisia asiakirjoja avioliittoa varten.
Turkin hallituksen lähteiden mukaan mies tapettiin konsulaatissa, Saudi-Arabian mukaan toimittaja lähti rakennuksesta.
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on vaatinut, että Saudi-Arabian pitää esittää todisteita siitä, että Khashoggi poistui konsulaatista.
Khashoggi kirjoitti Washington Postiin. Hän on kirjoittanut kriittisesti muun muassa Saudi-Arabian kruununprinssin Muhammed bin Salmanin politiikasta sekä Saudi-Arabian Jemenissä käymästä sodasta.
Turkkilaisen televisiokanava NTV:n mukaan Turkki on hakenut lupaa tutkia Saudi-Arabian Istanbulin-konsulaatin. Turkki haki lupaa sen jälkeen, kun Turkin ulkoministeriö oli kutsunut Saudi-Arabian suurlähettilään kuultavaksi sunnuntaina. Suurlähettiläs oli kuultavana myös viime viikon keskiviikkona.
Yhdysvaltalainen viranomaislähde on kertonut Washington Postille turkkilaisviranomaisten epäilevän, että Khashoggin ruumis paloiteltiin, kuljetettiin laatikoissa ulos konsulaatista ja lennätettiin pois Turkista.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti