Lounais-Häme

Trump tölväisi edustajainhuoneen puhemiestä: Keskittyisi pitämään enemmistön vaaleissa

Washington
01.11.2018, 02:16

Ulkomaat

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on hyökännyt puoluetoveriaan, edustajainhuoneen puhemiestä Paul Ryania vastaan kansalaisuutta synnyinoikeutena koskevassa keskustelussa. Asiasta kertoo muun muassa uutiskanava CNN.
Trump suunnittelee poistavansa Yhdysvalloissa syntyviltä ulkomaalaisten lapsilta oikeuden kansalaisuuteen. Presidentti on sitä mieltä, että muutoksen voi toteuttaa presidentin määräyksellä. Ryan puolestaan on samaa mieltä monien asiantuntijoiden kanssa ja kommentoi eilen radiokanavan haastattelussa, että presidentin määräystä ei voi käyttää oikeuden poistamiseen.
– Paul Ryanin pitäisi keskittyä pitämään enemmistö (edustajainhuoneessa) sen sijaan, että hän esittää mielipiteitään kansalaisuudesta synnyinoikeutena eli asiasta, josta hän ei tiedä mitään. Republikaanienemmistömme tekee tämän kanssa töitä, sulkee porsaanreiät ja turvaa rajamme, Trump tviittasi.
Ryanin avustaja kieltäytyi kommentoimasta presidentin tviittiä. Toinen, kokenut republikaanien avustaja puolusti Ryania.
– Tämä on mahtava tapa möhliä viestimme viikkoa ennen vaaleja. Ensin kansalaisuuskommentti itsessään ja sen jälkeen hyökkäys korkea-arvoista puoluetoveria vastaan, joka yrittää säilyttää enemmistömme (edustajainhuoneessa), avustaja sanoi.

Presidentti pitää parempana kongressikäsittelyä

Presidentti toisti näkemyksensä, jonka mukaan synnyinoikeuden kansalaisuuteen voi poistaa presidentin määräyksellä, ja kertoi keskustelleensa asiasta lainoppineiden kanssa. Hän kuitenkin sanoi pitävänsä parempana, että asia käsiteltäisiin kongressissa.
Trump perusteli presidentin määräystä sillä, että hänen edeltäjänsä, presidentti Barack Obaman Daca-ohjelma hyväksyttiin presidentin määräyksellä. Ohjelma antaa lapsena laittomasti maahan tuoduille suojan karkotukselta ja antaa näille mahdollisuuden opiskella ja tehdä töitä laillisesti. Trump haluaisi lakkauttaa ohjelman.
Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Trump löylyttää Ryania. Vuoden 2016 presidentinvaalikampanjassa Trump kutsui Ryania ”erittäin heikoksi ja tehottomaksi johtajaksi”. Ryan oli hieman aiemmin kieltäytynyt puolustamasta enää Trumpia, kun julkisuuteen oli tullut ääninauha, jolla Trump retostelee voivansa kouria naisia mielin määrin.

https://edition.cnn.com/2018/10/31/politics/trump-paul-ryan-birthright-citizenship-midterms/index.html?fbclid=IwAR0hM4ojrkx_9oroU1Xtb1BC4KfJapChln8kf2D9qLOVgoxGCZLY-Dif0W4
https://twitter.com/realDonaldTrump

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic