Lounais-Häme

Trump Twitterissä: Minulla on suuri luotto tiedusteluväkeeni

Helsinki
17.07.2018, 04:33

Ulkomaat

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo luottavansa suuresti Yhdysvaltain tiedusteluviranomaisiin. Trump kommentoi asiaa Twitterissä sen jälkeen, kun hän oli tavannut Helsingissä Venäjän presidentin Vladimir Putinin.
Trump sanoi Helsingissä, ettei näe mitään syytä siihen, miksi Venäjä olisi sekaantunut Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin. Yhdysvaltain tiedusteluviranomaisten mukaan on varmaa, että Venäjä sekaantui vaaleihin. Putin on kiistänyt asian useaan otteeseen.
– Kuten sanoin tänään ja olen sanonut monta kertaa ennenkin, ”minulla on SUURI luotto MINUN tiedusteluväkeeni”. Kuitenkin minä myös tunnistan, että jotta voidaan rakentaa kirkkaampi tulevaisuus, ei voida yksinomaan keskittyä menneisyyteen – maailman kahtena isoimpana ydinasevaltiona meidän täytyy tulla toimeen! Trump jatkoi tviitissään.

”Helsingin huippukokous oli traaginen virhe”

Useat Yhdysvaltain kongressin edustajat kritisoivat heti tuoreeltaan Helsingin huippukokousta. Trump sai kritiikkiä demokraattien lisäksi myös oman puolueensa edustajilta.
– On selvää, että Helsingin huippukokous oli traaginen virhe, sanoi esimerkiksi republikaanisenaattori John McCain tiedotteessaan.
Senaattorin mukaan Trump on sekä kykenemätön että haluton nousemaan Putinia vastaan ja näin Putin sai vapaalta näyttämöltä ”syöstä valheita ja propagandaa maailmalle”.
Tiukkaa kritiikkiä tuli myös edustajainhuoneen puhemieheltä, republikaani Paul Ryanilta. Hän julkaisi lehdistötilaisuuden jälkeen tiedotteen muistuttaakseen Trumpia siitä, ettei Venäjä ole Yhdysvaltojen liittolainen ja että Venäjä suhtautuu vihamielisesti Yhdysvaltojen arvoihin. Ryanin mukaan on päivänselvää, että Venäjä puuttui Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin, vaikka sekä Trump että Putin ovat toistuvasti kiistäneet asian.

FBI:n johdosta erotettu Comey: Tämä oli se päivä, kun USA:n presidentti kieltäytyi tukemasta omaa maataan

Myös esimerkiksi Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n entinen johtaja James Comey on kritisoinut voimakkaasti Trumpia Helsingin huippukokouksen takia. Comey kirjoittaa Twitterissä, että kokouspäivä oli se päivä, kun ”Yhdysvaltain presidentti seisoi vieraalla maaperällä murhaavan valehtelevan roiston vieressä ja kieltäytyi tukemasta omaa maataan.” Comeyn mukaan isänmaanystävien täytyy tyrmätä Trumpin käytös.
Trump erotti Comeyn FBI:n johdosta reilu vuosi sitten.
Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleissa demokraattien ehdokkaana ollut Hillary Clintonin puolestaan ilmaisi kokouksen jälkeen että nyt tiedetään, kenen joukkueessa Trump on. Clinton julkaisi ennen tapaamista tviitin, jossa hän kehui jalkapallon miesten MM-kisoja. Samalla Clinton myös kirjoitti esittävänsä Putinin tapaavalle Trumpille kysymyksen siitä, tietääkö presidentti, kummassa joukkueessa hän pelaa.
Tapaamisen jälkeen Clinton tviittasi, että nyt kysymykseen on saatu vastaus.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1018943446583668736
https://twitter.com/Comey/status/1018965071786110976
https://twitter.com/HillaryClinton/status/1018650325354467328
https://twitter.com/HillaryClinton/status/1018972082816811009

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic