Lounais-Häme

Trump Twitterissä: Minulla on suuri luotto tiedusteluväkeeni

Helsinki
17.07.2018, 02:28

Ulkomaat

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo luottavansa suuresti Yhdysvaltain tiedusteluviranomaisiin. Trump kommentoi asiaa Twitterissä sen jälkeen, kun hän oli tavannut Helsingissä Venäjän presidentin Vladimir Putinin.
Trump sanoi Helsingissä, ettei näe mitään syytä siihen, miksi Venäjä olisi sekaantunut Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin. Yhdysvaltain tiedusteluviranomaisten mukaan on varmaa, että Venäjä sekaantui vaaleihin. Putin on kiistänyt asian useaan otteeseen.
– Kuten sanoin tänään ja olen sanonut monta kertaa ennenkin, ”minulla on SUURI luotto MINUN tiedusteluväkeeni”. Kuitenkin minä myös tunnistan, että jotta voidaan rakentaa kirkkaampi tulevaisuus, ei voida yksinomaan keskittyä menneisyyteen – maailman kahtena isoimpana ydinasevaltiona meidän täytyy tulla toimeen! Trump jatkoi tviitissään.

”Helsingin huippukokous oli traaginen virhe”

Useat Yhdysvaltain kongressin edustajat kritisoivat heti tuoreeltaan Helsingin huippukokousta. Trump sai kritiikkiä demokraattien lisäksi myös oman puolueensa edustajilta.
– On selvää, että Helsingin huippukokous oli traaginen virhe, sanoi esimerkiksi republikaanisenaattori John McCain tiedotteessaan.
Senaattorin mukaan Trump on sekä kykenemätön että haluton nousemaan Putinia vastaan ja näin Putin sai vapaalta näyttämöltä ”syöstä valheita ja propagandaa maailmalle”.
Tiukkaa kritiikkiä tuli myös edustajainhuoneen puhemieheltä, republikaani Paul Ryanilta. Hän julkaisi lehdistötilaisuuden jälkeen tiedotteen muistuttaakseen Trumpia siitä, ettei Venäjä ole Yhdysvaltojen liittolainen ja että Venäjä suhtautuu vihamielisesti Yhdysvaltojen arvoihin. Ryanin mukaan on päivänselvää, että Venäjä puuttui Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin, vaikka sekä Trump että Putin ovat toistuvasti kiistäneet asian.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1018943446583668736

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic