Lounais-Häme

Trump: Välivaalit merkittävä voitto republikaaneille - "media vihamielinen ja demokraateilla etulyöntiasema lahjoituksissa"

Washington
07.11.2018, 20:26

Ulkomaat

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo olevansa valmis yhteistyöhön kongressin edustajainhuoneen enemmistön voittaneiden demokraattien kanssa. Hänen mukaansa puolueilla on paljon syitä tehdä yhteistyötä sekä yhteisiä päämääriä.
Trumpin mukaan yhteistyö puolueiden välillä onnistuisi hyvin esimerkiksi infrastruktuurihankkeissa ja terveydenhuollon uudistamisessa. Kysyttäessä hän kuitenkin jatkoi, että yhteistyö ei onnistu, jos demokraatit ajavat tutkintoja esimerkiksi hänen verosotkuistaan.
Trump kommentoi välivaalitulosta Valkoisessa talossa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.
Tiistaiset välivaalit olivat hänen mukaansa suuri päivä republikaanipuolueelle. Trumpin mukaan tulos oli ennakko-odotuksiin nähden erinomainen, sillä media oli vihamielinen ja demokraateilla oli etulyöntiasema lahjoituksissa.
Trump kehui myös, että ne ehdokkaat, joiden puolesta hän kampanjoi, pärjäsivät vaaleissa mainiosti. Lisäksi hän luetteli joukon republikaaniehdokkaita, jotka eivät halunneet hänen tukeaan ja hävisivät vaalit.
Tilaisuuden alun jälkeen Trump hyökkäsi tapansa mukaan mediaa vastaan. Hän kieltäytyi vastaamasta CNN:n toimittajan Jim Acostan jatkokysymykseen ja haukkui tämän ”epäkohteliaaksi ja kauheaksi ihmiseksi”, jota CNN:n pitäisi hävetä. Samaan aikaan Valkoisen talon henkilökunta repi mikrofonia Acostan kädestä.
Lisäksi Trump ilmoitti Acostaa puolustaneelle NBC:n toimittajalle, ettei pidä hänestäkään, ja haukkui mediaa jälleen kansan viholliseksi, joka levittää valeuutisia.
Kun toimittaja kysyi presidentiltä sen vaikutuksista, että tämä on julistautunut nationalistiksi, Trump syytti kysymystä rasistiseksi.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti