Lounais-Häme

Trump vieraili Pittsburghin synagogaiskun tapahtumapaikalla - mielenosoittajat vastassa

Pittsburgh
31.10.2018, 01:02

Ulkomaat

Mielenosoittajat olivat vastassa, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vieraili Pittsburghissa synagogaiskun tapahtumapaikalla.
Yhdysvalloissa on kiistelty viikonlopun iskun jälkeen siitä, onko Trumpin aggressiivinen retoriikka Twitterissä ja tulevien välivaalien kampanjointikiertueella lietsonut vihaa ja ääriajattelua.
Synagogaiskussa kuoli 11 ihmistä, kun asemies hyökkäsi sisään ja avasi tulen kesken jumalanpalveluksen. Ensimmäiset uhrit laskettiin tiistaina hautaan, ja ihmiset kokoontuivat suremaan uhreja ja vastustamaan antisemitismiä.
Yli tuhat mielenosoittajaa protestoi Trumpin politiikkaa vastaan ja vaati tätä lopettamaan vihamielisenä pidetyt puheensa.
– Presidentti Trump, ette ole tervetullut Pittsburghiin, ellette luovu täysin valkoisesta nationalismista, sanoi yksi protestin järjestäjistä, joka luki Trumpille osoitettua avointa kirjettä.
– Lauantain väkivalta oli suora osoitus vaikutuksestanne, hän jatkoi.
Trump on tuominnut kovasanaisesti synagogaiskun ja luonnehtinut sitä ”puhtaaksi pahuudeksi” ja ”hyökkäykseksi ihmisyyttä kohtaan”. Trump vieraili iskupaikalla vaimonsa Melania Trumpin sekä tyttärensä Ivankan ja tämän miehen Jared Kushnerin kanssa. Kushner ja Ivanka Trump ovat juutalaisia.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic