Lounais-Häme

Trumpin ex-avustaja George Papadopoulos sai 14 päivän vankeusrangaistuksen

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin entinen kampanja-avustaja George Papadopoulos on tuomittu vankilaan 14 päiväksi liittovaltion poliisin FBI:n agenteille valehtelemisesta.

Papadopoulos sai lisäksi 9 500 dollarin sakot ja hän joutuu yhdyskuntapalvelukseen.

Syyttäjän mukaan Papadopoulos valehteli kontakteistaan Venäjän kanssa tutkinnassa, joka on tärkeä kansalliselle turvallisuudelle.

Papadopoulos valehteli FBI:lle keskusteluistaan Lontoossa asuvan professorin kanssa. Professorilla oli yhteyksiä Venäjän hallintoon ja hän oli kertonut Papadopoulosille, että Venäjällä on hallussa sähköposteja, jotka sisältävät kiusallista tietoa Trumpin vastaehdokkaasta demokraattien Hillary Clintonista, kertoo Washington Post.

Papadopoulos yritti kuukausia järjestää tapaamisen Trumpin kampanjan avainavustajien ja Venäjän virkamiesten välille.

Papadopoulos on myöntänyt syyllisyytensä. Hän sanoo tehneensä hirvittävän virheen, josta hän on maksanut hirvittävän hinnan. Hän kertoo häpeävänsä syvästi.

Papadopoulos kertoo valehdelleensa FBI:lle, sillä hän halusi ”luoda etäisyyttä asian, itsensä ja presidentin välille”.

Hän sanoi oikeudessa, että valehtelu oli väärin ja se saattoi haitata tutkintaa.Papadopoulosin lörpöttely auttoi Venäjä-tutkinnan aloittamisessaTrumpin kampanjassa pienessä roolissa olleen Papadopoulosin lörpöttely johti osaltaan FBI:n Venäjä-tutkinnan käynnistämiseen. New York Timesin mukaan Papadopoulos kertoi vuoden 2016 toukokuussa australialaiselle huippudiplomaatille Alexander Downerille lontoolaisbaarissa, että Venäjällä on hallussaan poliittisesti kiusallista tietoa Clintonista. Lehden mukaan Papadopoulos oli ollut viettämässä iltaa, jonka aikana oli juotu paljon alkoholia.

Lehden mukaan on epäselvää, kuinka paljon Papadopoulos loppujen lopuksi kertoi Downerille. Australia välitti tietonsa Yhdysvaltain viranomaisille sen jälkeen, kun demokraattien sähköposteja vuodettiin julkisuuteen, lehden lähteet kertovat. Lehden tiedot perustuvat neljän entisen ja nykyisen amerikkalaisen ja ulkomaalaisen viranomaisen tietoihin.

https://www.washingtonpost.com/local/public-safety/former-trump-adviser-george-papadopoulos-sentenced-to-14-days-in-plea-deal-with-mueller-probe/2018/09/07/bef367a2-b210-11e8-aed9-001309990777_story.html?utm_term=.482481729c9a
https://www.nytimes.com/2017/12/30/us/politics/how-fbi-russia-investigation-began-george-papadopoulos.html?smid=tw-share&mtrref=t.co&_r=0

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti