Lounais-Häme

Trumpin hallinnon edustaja NYT:ssä: Suojelemme salaa USA:ta Trumpilta

New York
06.09.2018, 09:24

Ulkomaat

Yhdysvaltojen nykyhallinnossa korkeassa asemassa työskentelevä henkilö on kirjoittanut New York Timesiin mielipidekirjoituksen, jossa hän paljastaa monien hallinnon edustajien toimivan presidentti Donald Trumpia vastaan suojellakseen Yhdysvaltoja presidentiltään. Lehti tuntee kirjoittajan henkilöllisyyden mutta julkaisi kirjoituksen nimettömänä.
Kirjoittajan mukaan moni hallinnossa yrittää aktiivisesti estää Trumpia saavuttamasta osaa tavoitteistaan, koska katsoo niiden olevan isänmaan edun vastaisia. Hän vakuuttaa hallinnon sisäisen vastarintaliikkeen toivovan Trumpin menestyvän presidenttinä mutta kokevansa velvollisuudekseen torjua hänen haitallisimmat impulssinsa.
Haitallisina kirjoittaja pitää muun muassa Trumpin vapaakaupan vastaista asennetta, diktaattorien ja autoritääristen johtajien ihailua, journalismin vastaisia hyökkäyksiä ja arvostuksen puutetta liittolaismaita kohtaan.

”Perimmäinen ongelma moraalittomuus”

Kirjoittajan mukaan perimmäinen ongelma on Trumpin moraalittomuus. Presidentin johtamistyyliä hän kuvailee harkitsemattomaksi, vastakkainasetteluja etsiväksi, pikkusieluiseksi ja tehottomaksi.
– Tapaamiset hänen kanssaan ajautuvat pois aiheesta ja kokonaan pois raiteiltaan, hän puhkeaa toistuviin kiukkuisiin kiihkoilunpuuskiin ja hänen impulsiivisuudestaan seuraa puolivillaisia, heikkojen tietojen varassa tehtyjä ja välillä vaarallisen piittaamattomia päätöksiä, joista täytyy perääntyä, hän kuvaa.
Hän sanoo hallinnon edustajien jopa harkinneen Trumpin presidenttikauden alussa, pitäisikö tämä todeta kykenemättömäksi hoitaa virkaansa ja siirtää pois tehtävästään. Kriisin välttämiseksi he olivat kuitenkin päättäneet sen sijaan pyrkiä toimimaan vastapainona presidentille siihen saakka, että hänen virkakautensa ”tavalla tai toisella” päättyy.
– Tämä voi olla laiha lohtu tänä kaoottisena aikana, mutta amerikkalaisten on tärkeää tietää, että huoneessa on aikuisiakin. Olemme täysin tietoisia siitä, mitä tapahtuu. Ja yritämme tehdä oikein vaikka Donald Trump ei niin tekisikään.

https://www.nytimes.com/2018/09/05/opinion/trump-white-house-anonymous-resistance.html?action=click&module=Opinion&pgtype=Homepage

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti