Lounais-Häme

Trumpin mukaan Yhdysvallat on pyytänyt Turkilta Khashoggin kuoleman todistavan ääninauhan

Washington
18.10.2018, 02:46

Ulkomaat

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo, että Yhdysvallat on pyytänyt Turkilta ääninauhaa sauditoimittaja Jamal Khashoggin kuolemasta, kertoo muun muassa Guardian. Trump sanoi, että he ovat pyytäneet nauhaa, jos se on olemassa. Trump kuitenkin pian lisäsi, että nauha on todennäköisesti olemassa. Trump lisäksi kiisti, että hän peittelisi Saudi-Arabian toimia. Trump on aiemmin kehottanut olemaan tuomitsematta Saudi-Arabiaa ennen aikojaan. Saudi-Arabia on Yhdysvaltojen tärkeä liittolainen.
Turkkilaiset viranomaiset puolestaan ilmoittivat, että nauha on luovutettu sekä Yhdysvalloille että Saudi-Arabialle. Turkkilaisviranomaisten mukaan äänitallenteilta selviää, että Khashoggia kuulusteltiin, kidutettiin ja lopulta hänet surmattiin konsulaatissa.
Saudi-Arabia ei ole vahvistanut Khashoggin kuolemaa ja on aiemmin väittänyt, että Khashoggi lähti konsulaatista. CNN:n on kertonut lähteisiinsä nojaten, että Saudi-Arabia valmistelisi raporttia, jossa Khashoggin myönnetään kuolleen epäonnistuneessa kuulustelussa.
Washington Postiin Saudi-Arabian hallinnosta kriittisesti kirjoittanut sauditoimittaja Khashoggi katosi mentyään Saudi-Arabian Istanbulin-konsulaattiin lokakuun alussa. Hän oli mennyt hoitamaan paperiasioita tulevia häitään varten.

https://www.theguardian.com/world/2018/oct/17/jamal-khashoggi-pompeo-to-meet-erdogan-as-gory-reports-of-killing-emerge

STT

Uusimmat

Fingerpori

comic