Lounais-Häme

Trumpin neuvonantaja Kellyanne Conway kertoi kokeneensa seksuaalista häirintää - "Älä aina vedä Trumpia kaikkeen, mitä tässä maailmankaikkeudessa tapahtuu"

Washington
01.10.2018, 06:50

Ulkomaat

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin neuvonantaja Kellyanne Conway paljasti sunnuntaina, että on joutunut seksuaalisen häirinnän uhriksi.
Conway kertoi asiasta ollessaan CNN:llä toimittaja Jake Tapperin haastateltavana. Haastattelu koski korkeimman oikeuden tuomariehdokas Brett Kavanaugh’ta koskevia häirintäsyytöksiä, joista aloitettiin perjantaina Trumpin käskystä FBI-tutkinta. Trump ja myös Conway ovat puolustaneet Kavanaugh’ta.
– Tunnen suoraan sanottuna suurta myötätuntoa seksuaalisen ahdistelun ja häirinnän ja raiskauksen uhreja kohtaan, Conway sanoi ja selvitti kurkkuaan.
– Minä olen seksuaalisen ahdistelun uhri, Conway jatkoi kertomatta yksityiskohtia siitä, milloin ja miten hän on joutunut ahdistelun kohteeksi.
Tiedosta yllättynyt Tapper pahoitteli asiaa Conwaylle.
– Tämä on ensimmäinen kerta, kun olen kuullut sinun puhuvan tällaisesta henkilökohtaisesta asiasta, ja olen pahoillani.

”Älä aina vedä Trumpia kaikkeen”

Sen jälkeen Tapper huomautti, että Conway työskentelee kuitenkin Trumpin hallinnossa, vaikka useat naiset ovat syyttäneet presidenttiä häirinnästä. Conwayn mielestä sitä ei pidä yhdistää Kavanaugh’n tapaukseen eikä etenkään siihen mitä hänelle itselleen tapahtui.
– Älä aina vedä Trumpia kaikkeen, mitä tässä maailmankaikkeudessa tapahtuu. Se on virhe numero yksi, Conway sanoi.
Conwayn mielestä kaikkia häirintäsyytöksiä esittäviä naisia on kuultava tasapuolisesti. Hän kuitenkin arveli, että syytöksiä käytetään myös poliittisena aseena.
Conway, 51, on ollut Trumpin hallinnon näkyvimpiä kasvoja ja toisin kuin moni muu, hän on onnistunut säilyttämään työpaikkansa koko myrskyisän virkakauden ajan. Hän tuli monelle tutuksi tammikuussa 2017, kun Valkoisen talon lehdistöpäällikkö Sean Spicer oli puolustanut Trumpin vääräksi todistettua väitettä siitä, että hänen virkaanastujaistensa yleisömäärä oli kaikkien aikojen suurin. Conway sanoi tuolloin Spicerin esittäneen ”vaihtoehtoisia faktoja”.

https://edition.cnn.com/2018/09/30/politics/kellyanne-conway-support-kavanaugh-cnntv/index.html

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti