Lounais-Häme

Trumpin tuomariehdokasta kohtaan on esitetty taas uusia ahdistelusyytöksiä

Washington
26.09.2018, 18:47

Ulkomaat

Uusi nainen on astunut julkisuuteen syyttämään seksuaalisesta ahdistelusta presidentti Donald Trumpin nimeämää korkeimman oikeuden tuomariehdokas Brett Kavanaugh’ta.
Julie Swetnick kertoo osallistuneensa lukioaikoinaan 1980-luvun alussa useisiin juhliin, joissa hän näki Kavanaugh’n juovan rankasti ja koskettelevan ja puristelevan tyttöjä ilman heidän suostumustaan. Swetnickin mukaan hänet lisäksi joukkoraiskattiin eräissä juhlissa, joissa myös Kavanaugh oli paikalla.
Yhdysvalloissa senaatin oikeusasiain komitea äänestää korkeimman oikeuden tuomariehdokkaasta perjantaina. Tuomarinimitys on viivästynyt jo pari viikkoa jatkuneen ahdistelukohun takia.
Komitean on määrä kuulla vain päivää ennen äänestystä professori Christine Blasey Fordia, joka väittää Kavanaugh’n käyneen häneen käsiksi juhlissa lukioikäisenä 1980-luvun alussa. Kavanaugh on kiistänyt väitteen.
Blaseyn lisäksi myös toinen nainen syyttää korkeimman oikeuden tuomariehdokasta seksuaalisesta ahdistelusta. Deborah Ramirez kertoi New Yorker -lehdelle, että Kavanaugh ahdisteli häntä Yalen yliopiston juhlissa 1980-luvulla. Ramirez sanoi myös, että hänen muistissaan on aukkoja ja kertoi juoneensa tuolloin alkoholia. Kavanaugh on kiistänyt tämänkin tapauksen ja kutsuu syytöksiä ”puhtaaksi panetteluksi”. Ramirez on demokraattien jäsen.
Jos komitea hyväksyy Kavanaugh’n nimityksen, asia siirtyy senaatin äänestykseen.

Trump: Nainen oli ”täysin humaltunut ja sekaisin”

Presidentti Trump on jatkanut ehdokkaansa puolustamista. Hän sanoi toimittajille YK:n yleiskokouksen yhteydessä, että uusimman syytöksen esittänyt Ramirez oli ”täysin humaltunut ja sekaisin”. Kysymykseen siitä, voitaisiinko Blaseyn tavoin myös Ramirezia kuulla, Trump vastasi, että ”hänellä ei ole mitään”.
– Hänen (Ramirez) mielestä se saattoi olla hän (Kavanaugh), tai sitten ei ollut. Hän myöntää olleensa humalassa. Voi hitsi, ei tehdä hänestä tämän vuoksi korkeimman oikeuden tuomaria, Trump sanoi.
Lisäksi presidentti syytti demokraatteja petoksesta.
– He huiputtavat ja ovat siinä hyviä. Itse asiassa parempia kuin republikaanit.
Valkoisen talon tiedottaja Sarah Sanders sanoi aiemmin tiistaina ABC-kanavan haastattelussa, että Valkoinen talo suhtautuu avoimesti ajatukseen, että myös Ramirezia kuultaisiin senaatin oikeusasiain komiteassa.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic