Lounais-Häme Somero

TS: Oikeusturvalautakunta kumosi SoVossa pelanneen Arber Istrefin pelikiellon

Arber Istrefi iski maaleja SoVon paidassa edellisillä kausilla. Suomen maajoukkueessakin esiintynyt hyökkääjä ei ole kuluvalla kaudella pelannut otteluakaan. Kuva: Lassi Puhtimäki

Urheilun oikeusturvalautakunta on kumonnut Someron Voiman futsaljoukkueessa viime kaudella pelanneen Arber Istrefin pelikiellon, kertoo Turun Sanomat.

Kolmella edellisellä kaudella Futsal-Liigan pistepörssin voittanut Istref määrättiin pelikieltoon, kun tämä veikkasi suurilla summilla oman joukkueensa tappiota. Istrefin piti olla pelikiellossa toukokuun 2019 loppuun saakka.

Tällä kaudella Istrefi ei ole pelannut missään otteluakaan, eikä tällä ole voimassa olevaa pelaajasopimusta. SoVo Futsal ei jatkanut Istrefin sopimusta, joka päättyi viime kauden jälkeen. SoVo ilmoitti jo alkuperäisen vapauttavan kurinpitopäätöksen jälkeen, ettei Istrefi jatka seurassa.

Pelaajan tilanteen käsittely eri tahoissa alkoi, kun Veikkaus teki keväällä Istrefistä rikosilmoituksen petoksesta. Poliisi esitti kuitenkin syyttäjälle esitutkinnan lopettamista, kun Istrefi kertoi kuulusteluissa tehneensä vedot kaverinsa puolesta. Myös Suomen Palloliitto käsitteli asian, mutta pelaajan ei katsottu rikkoneen liiton sääntöjä.

Futsal-Liigan joukkueet Leijona Futsal, GFT, JoSePa, Ilves, KaDy ja PP-70 veivät asian Palloliiton valitusvaliokuntaan, joka asetti Istrefin pelikieltoon. Valitusvaliokunta totesi, että Istrefi oli rikkonut vedonlyöntiohjeita. Istrefi vei asian oikeusturvalautakuntaan.

– Oikeusturvalautakunta toteaa, että (Istrefin) väitetty Palloliiton kilpailu- ja rangaistusmääräysten vastainen menettely ei ole kohdistunut välittömästi niihin Palloliiton jäsenseuroihin, jotka ovat hakeneet kurinpitovaliokunnan puheenjohtajan päätökseen muutosta. Kysymyksessä olevilla seuroilla ei siten ole ollut sovellettavaksi tulevien liiton sääntöjen ja määräysten perusteella kurinpitomenettelyssä asianosaisasemaa eikä valitusoikeutta, urheilun oikeusturvalautakunnan päätöksessä kerrotaan Turun Sanomien mukaan. FL

Uusimmat

Näkoislehti

12.8.2020

Fingerpori

comic