Lounais-Häme

Tshekki kaatoi Suomen koripalloilun MM-karsinnassa

Helsinki
29.06.2018, 21:19

Urheilu-uutiset

Suomen koripallomaajoukkue kärsi kirvelevän 73-77-tappion Tshekille koripalloilun MM-karsinnassa Pardubicessa. Suomi valahti F-karsintalohkon viimeiseksi, mutta kotivoitto ensi maanantaina Helsingissä Islantia vastaan tuo paikan syyskuussa alkavaan jatkokarsintaan.
Alkulohkon sarjapisteet jäävät kuitenkin jatkokarsinnassa voimaan, mikä teki tappiosta erityisen happaman. Fyysinen Tshekki vei levypallot 44-37 ja heitti 22 vapaaheittoa Suomen seitsemää vastaan.
– Tuntui että oltiin vähän jäljessä. Maanantaina on pakko voittaa. Me yritettiin tänään kaikki mutta ei päästy loppuun asti, Suomen paras pistemies Matti Nuutinen sanoi Yleisradion tv-haastattelussa.
Nuutinen nakutti 24 pistettä, mutta Lauri Markkanen jäi Tshekin puolustuksen puristuksessa 13 pisteeseen heittotarkkuudella 6/15. Markkasen neljästä ensimmäisestä heitosta kolme torjuttiin, mutta sen jälkeen hän heläytti ensimmäisen korinsa näyttävällä donkilla.

Koposta kaivattiin

Markkanen ja Suomen hyökkäyspeli kaipasivat kuitenkin kipeästi ykköspelinjohtaja Petteri Koposta, joka oli sivussa sairastumisen takia. Tosin myös Tshekiltä puuttui sen paras pelintekijä, NBA:n Washington Wizardsin Tomas Satoransky, joka jättäytyi viime viikolla joukkueesta. Koposen tilalla aloittanut Jamar Wilson keräsi kahdeksan pistettä ja kuusi syöttöä.
Tshekki johti 69-57 kuusi ja puoli minuuttia ennen loppua, mutta Mikko Koiviston peräkkäiset kolmoset kavensivat tilanteeksi 69-63. Nuutisen kolmonen toi Suomen tilanteeseen 73-71, kun peliaikaa oli 2.01 minuuttia. Tshekin ylivoimaisesti paras pistemies Vojtec Hruban (30) kuitenkin nosti joukkueensa kaksi viimeistä koria, ja loppuhetkillä Tshekki oli Suomea terävämpi.
Hyökkäyspelin lisäksi Suomen joukkuepuolustus oli ajoin epävireistä. Yksi syy siihen olivat kapteeni Shawn Huffin virhevaikeudet. Huffille vihellettiin kaksi virhettä alle minuutissa, ja kolmas virhe tuli toisen neljänneksen alussa.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti