Lounais-Häme Forssan seutu

Tueksi kokemusasiantuntija – Forssan seudun hyky esittää työryhmää ratkomaan köyhyyttä

Kuva: Mostphotos
Kuva: Mostphotos

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä ehdottaa, että Forssan seudulle perustetaan eri tahojen yhteinen köyhyyden vaikutuksiin perehtyvä työryhmä, joka laatii tarvittavat toimenpide-ehdotukset. Forssan seudulla on koottu laaja hyvinvointikertomustilasto vuosille 2017–2021, jota voitaisiin hyödyntää köyhyysohjelman laatimisessa.

Työryhmässä tulisi Hykyn mukaan olla mukana ainakin kokemusasiantuntija(t) sekä edustajat kuntien toimialoilta ja luottamushenkilöistä, kuntayhtymän edustajat palvelualueilta sekä järjestöjen että vanhus- ja vammaisneuvostojen edustajat.

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä esittää, että aloitteentekijänä Forssan kaupunki pyytää eri tahoja nimeämään edustajat ja kutsuu työryhmän koolle. Hyvinvointikuntayhtymä on kokoamassa kokemusasiantuntijaverkostoa, jonka kautta voisi löytyä edustaja työryhmään.

Hykyn ehdotus juontaa juurensa Pasi Vikmanin (sd.) tekemään valtuustoaloitteeseen, josta Forssan kaupunginhallitus pyysi Hykyltä selvityksen ja mahdollisen toimenpide-esityksen. Valtuustoaloite esitti erillisen köyhyysohjelman laatimista Forssalle ja seutukunnalle.

Hyky kannattaa myös seutukunnallisen kulttuuriyhteistyön hanketta, jota Jokioisten vihreä valtuustoryhmä esitti aloitteessaan helmikuussa. Hykyn mukaan hanke osaltaan tukisi ja vahvistaisi käynnissä olevia pilotointeja. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

1.4.2020

Uusimmat