Lounais-Häme

Tuhannet venäläiset osoittivat mieltään paikallisvaalipäivänä, poliisi pidättänyt kovin ottein yli 150 ihmistä

Moskova
09.09.2018, 19:35

Ulkomaat

Tuhannet venäläiset ovat osoittaneet tänään mieltään epäsuosittua eläkeuudistusta vastaan. Poliisi on käyttänyt kovia otteita mielenosoittajia vastaan, ja yli 150 ihmistä on pidätetty, kertoo mielenosoituksia seuraava riippumaton OVD Info -ryhmä.
Mielenosoittajia oli Moskovassa pari tuhatta ja Pietarissa tuhatkunta, minkä lisäksi pienempiä mielenosoituksia järjestettiin eri puolilla maata.
Eri puolilla Venäjää äänestetään tänään paikallisvaaleissa. Jaossa on muun muassa Moskovan pormestarin paikka, jolla jatkaa nykyinen pormestari Sergei Sobjanin, koska vakavasti otettavia oppositioehdokkaita ei päästetty ehdolle.
Muuallakin valtapuolue Yhtenäisen Venäjän ehdokkaiden odotetaan hallitsevan aluevaaleja.
Mielenosoitukset oli kutsunut koolle oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi, joka ei päässyt itse paikalle, koska istuu kuukauden pituista vankilatuomiota aiemmista mielenosoituksista.
Suunniteltu eläkeuudistus on herättänyt Venäjällä harvinaisen laajaa suuttumusta presidentti Vladimir Putinia kohtaan. Uudistuksen mukaan naisten eläkeikä nostetaan 55 vuodesta 60 vuoteen ja miesten eläkeikä 60 vuodesta 65 vuoteen.
– 18 vuoden ajan Putin hallituksineen on varastanut budjetistamme ja haaskannut rahat merkityksettömiin projekteihin. Nyt hallituksen rahat ovat loppu, ja sen pitää varastaa eläkeläisiltä pärjätäkseen, Navalnyin kannattajat kirjoittivat sosiaalisessa mediassa.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti