Lounais-Häme Hämeenlinna

Tuhopolttajalle tuomio useista paloista - Sattumalta ohiajaneet miehet pelastivat asuintalon tuholta Hämeenlinnassa

Mies sytytti useita tulipaloja Hämeenlinnassa kesällä ja syksyllä 2018.
Yksi miehen sytyttämistä paloista tuhosi Hämeen Sanomien varastorakennuksen Kantolassa. Tuli levisi myös viereiseen asuinrakennukseen, jossa asukas oli nukkumassa. Kuva: Mikko Soini
Yksi miehen sytyttämistä paloista tuhosi Hämeen Sanomien varastorakennuksen Kantolassa. Tuli levisi myös viereiseen asuinrakennukseen, jossa asukas oli nukkumassa. Kuva: Mikko Soini

Useita tulipaloja vuoden 2018 aikana Hämeenlinnassa sytyttänyt mies on tuomittu vankeuteen Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa tällä viikolla.

Mies sytytti useat paloista öiseen aikaan asukkaiden nukkuessa. Isommilta vahingoilta vältyttiin usein vain hyvällä tuurilla.

 

Palojen sarja alkoi toukokuun lopulla, kun mies sytytti Papinniityssä leikkimökin tuleen. Palokunta sai estettyä palon leviämisen läheiseen rivitaloon ja metsään.

Todennäköisesti vaarallisin paloista tapahtui toukokuun viimeisenä päivänä 2018, kun mies kello kahden aikaan yöllä sytytti tuleen Hämeen Sanomien toimitalon tontilla olleen ison varastorakennuksen. Palo levisi nopeasti myös viereiseen asuinrakennukseen, jonka asukas oli nukkumassa.

Asuintalo pelastui, kun sattumalta ohiajaneen säiliöauton kuljettajat pitivät liekkejä vesiletkun avulla kurissa palokunnan saapumiseen asti.

Toinen yöllisen rakennuspalon estäneistä, kuorma-autonkuljettaja ja lapiomies Niko Niemi oli Hämeen Sanomien toimitalon pihassa palaneen varaston raunioilla vielä seuraavana aamuna, koska palomestari oli pyytänyt hänet auttamaan raivaustöissä.

 

Kesäkuussa 2018 mies sytytti Hämeenlinnassa henkilöauton, rakenteilla olleen autotallin ja hakkuutähdepinoja. Autotallin omistaja sai estettyä isommat tuhot herättyään käryyn ja sammutettuaan palon puutarhaletkulla.

Kesäkuun puolessa välissä mies heitti yhdessä naisystävänsä kanssa palavaa materiaalia taloyhtiön kahteen suureen Molok-jäteastiaan Hämeenlinnan keskustassa sekä sytytti maastoa tuleen.

Viimeinen oikeudessa nyt käsitellyistä tulipaloista tapahtui lokakuussa 2018, kun mies sytytti tuleen roskakatoksen, josta palo levisi autokatokseen ja vaurioitti kahta autoa.

 

Oikeus tuomitsi vuonna 1994 syntyneen miehen kahdesta tuhotyöstä sekä useista varomattomista käsittelyistä ja vahingonteoista. Miehen naisystävä tuomittiin vahingonteosta ja varomattomasta käsittelystä.

Mies on tuomittu aiemminkin tuhotyöstä. Näin hänen yhteinen rangaistuksensa kasvoi yhteensä kahteen ja puoleen vuoteen ehdotonta vankeutta. Vahingonkorvauksia hän joutuu maksamaan lähes 60 000 euroa. FL

Forssan Lehteä julkaiseva Hämeen Sanomat oy oli rikosasiassa asianomistajana Kantolassa sytytetyssä tulipalossa.

 

Video Hämeen Sanomien palopaikalta:

Uusimmat

Näkoislehti

15.7.2020

Fingerpori

comic