Lounais-Häme

Tukalaa hellettä luvassa ensi viikolle

Ilmatieteen laitos ilmoittaa helleaallon voimistuvan viikonlopun aikana. Sää jatkuu helteisenä suuressa osassa maata myös ensi viikolla.

Tämänhetkinen hellevaroitus on voimassa lähipäivinä useissa maakunnissa. Varoitus ei ole uutisen tekohetkellä voimassa Kanta-Hämeen, Pirkanmaan ja Uudenmaan alueella.

Tämän hetken ennusteen mukaan ensi viikon kuumimmat päivät sijoittuvat maanantain ja keskiviikon välille. Tällöin lämpötila voi olla lähellä 30 astetta. Todennäköisyys tukalalle helteelle jatkuu koko viikon ajan.

Yöt ovat myös hyvin lämpimiä. Alimmat lämpötilat voivat olla öisin +15…+20 astetta. FL

 

Helle lisää terveysongelmia
Ilmatieteen laitos tahtoo helle- ja pakkasvaroituksillaan ehkäistä kuuman tai kylmän sään aiheuttamia terveysongelmia.Sääherkkiin riskiryhmiin kuuluvat erityisesti vanhukset ja lapset, sydän- ja hengitystiesairaat ja diabeetikot.Työntekijöistä riskialttiita rankoille säille ovat ulkotyötä tekevät, kuljetusalan työntekijät, pelastus- ja huoltoalan työntekijät sekä vanhusten hoitolaitosten työntekijät.Vältä kuumalle tai kylmälle altistumista vähentämällä fyysistä rasitusta. Muista pitää taukoja työssäValitse aina säähän sopiva vaatetus. Juo helteellä riittävästi. Huolehdi myös riittävästä energian ja suolojen saannista.Muista pitää huoli myös läheisistä, jotka eivät osaa ehkä huolehtia itsestään.

Kaupallinen yhteistyö

Uusimmat

Näkoislehti

24.10.2020

Fingerpori

comic