Lounais-Häme Forssa

Tuleeko päällystepartio kadullesi? Forssa vetää uutta pintaa vanhoille kaduille

Kohteena heikkokuntoisimmat asvalttikadut, sorakadut jäävät päällystämättä.
Tekninen toimi pyrkii saamaan Forssan katujen korjausvelkaa kuriin päällystämällä heikkokuntoisempien katujen asvalttia Kuva: Markku Tanni

Katujen päällystyskohteiksi on Forssassa valittu tänä vuonna pääosin vanhojen katujen pintauksia. Kohteiden päällystämisen kustannusarvio on noin 450 000 euroa.

Päällystettäviä katuja ovat Voimalankatu, Metsäsuonkatu, Vilppaankatu, Sammonkatu, osa Eteläistä Puistokatua, Koskivuorenkatu ja osa Yhtiönkatua. Pintaa vedetään myös Rajakadulle, Puutarhurinkujalle, Rautatienkadun ja Eteläisen Puistokadun risteykseen ja Rautatienkadulla Kuhalankujaan saakka.

Päällystettä saavat myös Sipilänkatu, Hämeentien ja Vapaudenkadun risteys sekä Rautatienkadun väli Käsityöläiskadulta Kuhalankadulle.

Kevyen liikenteen väylien ja jalkakäytävien pintauksia on luvassa Urheilukentänkadun, Tampereentien ja Similänkadun varteen sekä Siurilankadun kevyen liikenteen väylän loppuosalle ja Murrontien väylän loppuosalle.

Varalla ovat Lamminrannan parkkipaikan ja Vieremän montun parkkipaikkojen päällystykset, joilla vähennetään pohjaveden pilaantumisriskiä.

Tekninen toimi pyrkii saamaan Forssan katujen korjausvelkaa kuriin päällystämällä heikkokuntoisempien katujen asvalttia ja jättämällä vanhoja sorakatuja päällystämättä. Yhdistetyt pyörä- ja kävelytiet asvaltoidaan kierrätysmassalla.

Forssa teetti viime vuonna myös uuden päällystetutkimuksen, joka pyrkii osaltaan selvittämään kiireelliset asvaltointikohteet.

Uutta kokeilua on Eteläisen Puistokadun pintaus ns. hiljaisella asvaltilla. Sen runkokiviaines on tavanomaista pienempi, jolloin rengasmelu laskee.

Kaupunki seuraa bitumin hinnan muutosta kuukausittain. Pintausten ja korjauskohteiden suunnitelmaa voidaan muuttaa päällystyskauden aikana, mikäli määrärahan käyttö sitä vaatii. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic