Lounais-Häme

Tulevaisuuden tekijä

Salibandy

Forssa

18-vuotiaalle Jesse Kanervalle oli tälle kaudelle tarjolla FoSun edustusjoukkueen kakkosmaalivahdin paikka. Kunnianhimoinen nuori mies ei kuitenkaan tyytynyt penkillä istumiseen, vaan on kovalla treenillä ja hyvillä torjunnoillaan ottanut isomman roolin.

Kanerva on pelannut tällä kaudella 2. divisioonassa jo yhdeksän ottelua, joissa hän on torjunut lähes 80-prosenttisesti maalia kohden ammutut vedot. Kokenut Antti Järvinen ja nuori Kanerva muodostavat nyt tasavahvan kaksikon, josta päävalmentaja Pasi Lehtonen voi sijoittaa kumman vaan luottavaisin mielin maalille.

– Olen taas löytänyt tasoa, jolla pelasin viime vuonna B-nuorten SM-sarjaa. Pari peliä on näyttänyt jo siltä, että tässä on menty jälleen eteenpäin, Kanerva kertoo.

190-senttisenä Kanerva on isokokoinen ja peittävä maalivahti. Abiturientti harjoittelee tunnollisesti ja saa urheiluakatemiatuntien ansiosta enemmän treeniä kuin moni joukkuekaverinsa.

– Akatemiatunnit ovat auttaneet. Henkilökohtaiset taidot ovat kehittyneet, vaikka aamutreeneihin mennessä on joskus väsyttänytkin.

Kanerva on pelannut salibandyä pienestä pitäen. Hän on kokeillut myös koripalloa, yleisurheilua ja futista, mutta salibandy tuntui heti omimmalta lajilta.

Maalivahdin tehtävät olivat eniten mieleen, vaikka mailakin pysyi kädessä. Nuorissa tuli jo paljon laadukkaita pelejä, kun Kanerva pelasi C- ja B-ikäisenä yhteensä kolme kautta SM-tasolla.

Ja korkealla tavoitteet ovat myös jatkossa.

– Junnupuolella maajoukkue meni ohitse, vaikka omasta mielestä eväitä olisi ollut sinne asti. Haluan päästä lajissa pitkälle, ensin liigaan ja myöhemmin ehkä maajoukkueeseen.

Kanerva kirjoittaa keväällä ja menee kesällä armeijaan Parolaan. Hän ei halua pitää intin takia pelillistä välivuotta, vaan tähyää kovia pelejä vaikka A-nuorten SM-sarjasta.

Ennen inttiä ja mahdollisia opiskelukuvioita pelataan tämä kausi loppuun. Kanerva himoitsee peliminuutteja ja uskoo, että FoSulla on eväitä mennä pitkälle, mikäli joukkue löytää tasaisuutta.

– Meillä on nuori joukkue, jonka otteet ovat olleet epätasaisia. Olemme pelanneet välillä hyvin ja välillä huonosti. Emme ole saaneet ehkä kuin yhden tasaisen 60-minuuttisen.

– Osaamme tehdä maaleja, mutta puolustus on ollut heikkous. Jos saamme puolustuksen kuntoon, voimme menestyä. Olisi hienoa päästä torjumaan pudotuspeleissä, Kanerva jatkaa.

 

FoSun maalivahti Jesse Kanerva
190 senttiä, 75 kiloa.18-vuotias forssalainen abiturientti.Aloitti salibandyn 12–13 vuotta sitten.Pelannut 3 kautta C- ja B-iässä SM-tasolla.Tällä kaudella FoSussa 2. divisoonassa 9 peliä, joissa torjuntaprosentti 79,34.Tähtää urallaan salibandyliigaan ja maajoukkueeseen asti.

Uusimmat

Fingerpori

comic