Lounais-Häme

Tulevat ekaluokkalaiset kävivät tutustumassa Talsoilan kouluun – ensi vuonna koulun aloittaa Forssassa 145 ekaluokkalaista

Kun Talsoilan kouluun tutustumaan tulleet tulevat ekaluokkalaiset pääsevät luokkiin ja tehtäviä tekemään, jännitys alkaa hellittää.

-Pikkaisen kyllä jännitti tänne tulo. Me kyllä käytiin täällä jo kevään alussa ilman äitejä eskarin kanssa. Talsoilalaisia oli niin paljon, että meidät piti jakaa kahteen ryhmään, syksyllä ekaluokalla aloittava Mikael Puro sanoo.

Vieressä istuva Eemi Vainio nyökkää ja jatkaa tehtävän tekemistä. On häntäkin jännittänyt.

He ovat jo olleet nimenhuudossa, hakeneet taululta nimilappunsa, istuneet piirissä ja nähneet tulevan opettajan. Nyt edessä on väritystehtävä.

Talsoilassa aloittaa ensimmäisen luokan syksyllä kaikkiaan 41 lasta.

-Se on juuri sopiva määrä. Ekaluokkia tulee kaksi, ja kummassakin on sopivasti oppilaita, rehtori Pekka Nurminen kertoo.

Kaikkiaan Forssassa aloittaa syksyllä koulun 145 ekaluokkalaista. Eniten heitä on Talsoilassa. Lisäksi koulun aloittaa Heikalla 35, Tölön koulussa 17, Vieremän koulussa 15, Keskuskoulussa 14, Koijärven koulu-päiväkodissa 13 ja Kuhalan koulussa 10 ekaluokkalaista.

Tutustumispäivän aikana kouluun tutustujat tapaavat myös tulevat opettajansa Heidi Mäkisen ja Tarja-Tuulikki Ala-Kleemolan.

– Koulu on minullekin uusi, siirryn tänne Kuhalan koulusta ja minuakin jännittää, Ala-Kleemola kertoo.

Kotiin viemisiksi saadaan lista asioista, joita voi kesän aikana harjoitella. Sellaisia, kuten oman nimen kirjoittamista, repun pakkaamista ja ulkovaatteiden pukemista.

Aamupäivällä luokissa on kuitenkin vielä täysi puuha päällä.

-En osaa vielä lukea kunnolla, takarivistä kuuluu.

Opettaja lohduttaa, että ei tarvitsekaan. Kun tehtävät on tehty, valkotaululla käynnistyy tanssivideo, ja on aika tanssia. Kädet nousevat kohti kattoa, askeleet tömisevät. Lopuksi syödään jäätelöt. Sitten on aika palata vastaan tulleiden aikuisten luo.

Dorina Kokauszki juoksee äitinsä luo ja näyttää tyytyväiseltä. Äiti Edit Kokauszkiakin koulun alku jännittää vähän.

-Dorina on ensimmäinen kouluikäinen lapseni. Olisi ollut kiva, jos tutustumiskäynti olisi ollut myös vanhemmille, olisi ollut kiva päästä koulun sisälle ja nähdä, millaista siellä on, hän sanoo.

-Kouluun on kiva mennä. Kesällä aion kyllä ajaa pyörällä ja syödä jäätelöä, Dorina sanoo. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic