Lounais-Häme

Tulevat tähdet torilla

Tunnelma on innostunut ja aurinkoinen, yleisö hyppii paikallaan ja hihkuu kannustushuutoja. Lavalla nuoret laulavat yhdessä Adelea ja Anna Puuta, nuorista koostuu myös koko yhtye.

Päivä on ollut täynnä suuria esityksiä. Esimerkiksi tanssiviestin esityksessä noin tuhat forssalaisoppilasta tanssi torilla yhteisen koreografian mukaan. Koreografia opetettiin ensin Heikan koulun kuudesluokkalaisille, jotka vuorostaan opettivat tanssin seuraavalle oppilasryhmälle. Jokainen ryhmä siirsi oppimansa eteenpäin, kunnes kaikki osasivat tanssin.

Heikan koulun viidesluokkalaiset soittivat nokkahuiluilla Finlandia-hymnin ja Talsoilan bändikerho esitti lavalla lauluja Hyökyaallosta Bad Romanceen.

Lavalta alas kapuavat 6A-luokan oppilaat Emilia Kankare ja Roosa Fabritius puhkuvat intoa. He kertovat, että bändikerhossa jokainen soittaa ja laulaa, mutta tässä esityksessä Emilia lauloi ja Roosa soitti pianoa.

Pian seuraan liittyvät bassoa soittanut Jasmin Rantanen, laulajat Ada Ahola ja Nella Vastamäki sekä Telma Mäkelä, joka lauloi ja soitti pianoa. Tytöt aloittivat bändikerhossa jo neljännellä luokalla.

Jasmin kertoo ryhmän esiintyneen jo useita kertoja, joten jännitys tällä kertaa ei ollut kauhean kova. He esiintyivät jo 20. ja 21.4. ensin vanhemmille ja yleisölle, ja seuraavana päivänä koululle. Kun kysyn, millaista siellä oli, Jasmin hihkaisee.

-Aiks upea keikka!

Tytöt eivät myönnä haaveilevansa muusikkotähden urasta – ainakaan kovin paljoa.

-Olisihan se siistiä! Roosa hymyilee.

Alakoululaisten esitysten jälkeen torin valtasivat yläkoululaiset. Työpajateltassa valmistui LastenForssa -taideteos ja TPL esiintyi.

Tapahtumapäivä alkoi tuttuun tapaan päiväkotien Helminpäivän laulajaisilla. Mukana oli tietenkin Täti Monika, mutta Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi myös Suomi-neito, joka haastatteli esikoululaisten valitsemia Suomen merkittävimpiä henkilöitä. Lapset olivat pukeutuneet valitsemikseen henkilöiksi, joten paikalla olivat Sauli Niinistö, Joulupukki, Mika Häkkinen, Valtteri Bottas sekä laulaja Robin, joka esiintyikin tanssijat taustallaan.

Lasten kesken arvottiin t-paitoja ja lippuja Vesihelmeen, ja palkintojenjaossa Sauli Niinistö luonnollisesti kätteli kaikki arvonnan voittajat.

Varhaiskasvatuksen palvelukoordinaattori Meiju Vettenranta antaa vielä vinkin kaikille ulkotapahtumien järjestäjille, jotka pohtivat sopivaa ajankohtaa.

-Tapahtumaa on vietetty Helmin päivän tienoilla vuodesta 2009, ja minään vuonna laulajaisissa ei ole satanut. Joskus on ollut hellekin, Vettenranta kehuu. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic