Lounais-Häme Hämeenlinna

Tulli paljasti amfetamiinin salakuljetus- ja levitysorganisaation – Aineita myytiin myös Hämeessä

Huumetta tilattiin Suomeen postitse kolme kiloa. Amfetamiinia myytiin Hämeenlinnassa, Lahdessa ja muutamassa muussa kaupungissa vähintään 40 000 käyttöannoksen verran.
Tullin takavarikoima kilon erä amfetamiinia. Kuva: Tulli

Tulli kertoi perjantaina paljastaneensa amfetamiinin salakuljetus- ja levitysorganisaation, joka lähetti postitse Suomeen kolme kiloa amfetamiinia.

Tulli takavarikoi marraskuussa 2018 Postitullissa Helsinki-Vantaan lentoasemalla Saksasta lähetetyn postilähetyksen, joka sisälsi kilon amfetamiinia. Postilähetys oli osoitettu yksityishenkilölle Lahteen.

Tullin esitutkinnan perusteella on selvinnyt, että marraskuussa 2018 Suomeen oli lähetetty Saksasta kaksi aikaisempaa postilähetystä, jotka molemmat sisälsivät kilon amfetamiinia. Huumausaine-erät ovat päätyneet levitykseen Suomessa ja niistä on saatu vähintään 40 000 käyttöannosta.

Jokainen levitetykseen päätyneen huumausaine-erän suuruus on täyttänyt törkeän huumausainerikoksen tunnusmerkistön. Huumausaineiden katukauppa-arvo olisi ollut yhteensä noin 75 000 euroa.

 

Tullin paljastamaan huumausaineen levitykseen on osallistunut useampi henkilö.

Rikoskokonaisuuteen liittyvän esitutkinnan aikana Suomessa on vangittu yksi henkilö ja rikoksesta epäiltyjä on yhteensä kuusi henkilöä. Kaikki epäillyt ovat Suomen kansalaisia.

Tulli on tutkinut rikoskokonaisuutta huumausaineiden salakuljetuksena ja niiden levitystä useana törkeänä huumausainerikoksena. Rikoskokonaisuuden esitutkinta valmistuu kevään 2019 aikana.

Tullin esitutkinnassa on selvinnyt, että amfetamiini on hankittu TOR-verkon kautta ulkomailta ja sitä on myyty Turkuun, Jyväskylään, Hämeenlinnaan, Lahteen ja Vantaalle.

Varsinkin Lahden huumeongelma sai paljon julkisuutta viime vuonna. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.5.2020

Fingerpori

comic