Lounais-Häme

Tullin johtoon haki 17 ihmistä - joukossa myös virkavelvollisuuden rikkomisesta tuomittu nykyinen pääjohtaja

Helsinki
06.11.2018, 11:54

Kotimaa

Tullin uudeksi pääjohtajaksi on hakenut 17 ihmistä. Hakijoiden joukossa on myös Tullin nykyinen pääjohtaja Antti Hartikainen.
Paikkaa hakevat myös Tullin valvontaosaston päällikkö Sami Rakshit, keskusrikospoliisin päällikkö Tero Kurenmaa ja Valtiokonttorin pääjohtaja Timo Laitinen.
Hartikainen tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa toukokuussa virkavelvollisuuden rikkomisesta kymmeneen päiväsakkoon, joista koitui maksettavaa 950 euroa. Virkarikosjuttua käsitellään seuraavaksi hovioikeudessa.
Hartikainen sai tuomion, koska ei poistunut marraskuussa 2015 Tullin johtoryhmän kokouksesta, jossa käsiteltiin alkoholin maahantuonnin valvontaoperaation jatkamista. Operaation jatkamisesta saattoi olla käräjäoikeuden mukaan hyötyä Hartikaisen vaimolle, joka sai jatkoa määräaikaiselle virkasuhteelleen.
Toukokuussa valtiovarainministeriö päätti, että tuomiosta huolimatta Hartikainen saa jatkaa tehtävissään.
Tullia on vaivannut Hartikaisen kaudella riitojen ja epäselvyyksien kierre. Hartikaista on muun muassa epäilty työpaikkakiusaamisesta.
Viime vuoden tammikuussa Hartikainen sai valtiovarainministeriöltä suullisen huomautuksen toiminnastaan Tullin viestintäjohtajan kurinpitomenettelyssä. Valtiovarainministeriö ei tuolloin selventänyt, mistä oli kyse.
Tullin pääjohtaja valitaan viiden vuoden määräajaksi. Kausi alkaa 1.5.2019 ja päättyy 30.4.2024.

Tilastokeskuksen pääjohtajan paikkaa kärkkyy seitsemän hakijaa

Tilastokeskuksen pääjohtajaksi on hakenut seitsemän ihmistä. Hakijoiden joukossa on Tilastokeskuksen nykyinen pääjohtaja Marjo Bruun, joka aloitti seitsemänvuotisen toimikautensa toukokuussa 2012.
Paikkaa hakevat myös Viestintäviraston kyberturvallisuuskeskuksen johtaja Jarkko Saarimäki ja toimialajohtaja Jarno Ilme, Tilastokeskuksen ylijohtaja Heli Mikkelä ja tilastotuotannon ylijohtaja Timo Koskimäki, Luonnonvarakeskuksen yksikön johtaja Johanna Laiho-Kauranne ja Eviran johtaja Erik Semenius.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti