Lounais-Häme Somero

Kaupunginhallitus esittää: Tulo- ja kiinteistöverot ennallaan Somerolla

Someron kaupunginkamreeri Aino Arola ja kaupunginjohtaja Sami Suikkanen pystyvät katsomaan tulevaan ilman veronkorotuksia.

Someron kaupunki on pitämässä ensi vuonna ennallaan kiinteistö- ja tuloveroprosenttinsa. Talousarvioehdotus on jäämässä tilikauden tulokseltaan alijäämäiseksi.

Kaupunginhallitus ehdottaa valtuustolle, että ensi vuoden tuloveroprosentiksi vahvistetaan 20,00. Tuloveroprosentti nousi Somerolla 20:een täksi vuodeksi.

Someron kaupungille on budjetoitu ensi vuodelle tuloverotuloja 25,2 miljoonaa euroa Kuntaliiton valtakunnallisen arvion perusteella. Yhteisöverotuloja on budjetoitu noin 1,37 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että se määrää yleiseksi kiinteistöveroprosentiksi 0,93, vakituisen asuinrakennuksen kiinteistöveroprosentiksi 0,41 ja muun kuin vakituisen asuinrakennuksen prosentiksi 0,93.

Kiinteistöverotuotoiksi on Somerolla arvioitu ensi vuonna 1,83 miljoonaa euroa.

Valtionosuuksia on Somerolle tulossa alustavien laskelmien mukaan 25,2 miljoonaa euroa eli lähes yhtä paljon kuin kuluvana vuonna.

Kuluvan vuoden talousarvion toteutumisessa on yhä kysymysmerkkejä kolmen neljäsosavuoden jälkeen. Talousarvion ja tehdyn lisätalousarvion osalta vuosikate on miinuksella 153 000 euroa. Sivistys- ja perusturvalautakunnilta on tulossa vielä lisäbudjettinsa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic