Lounais-Häme

Tuloveroprosentti noussee Somerolla

Someron kaupunki nostaa tuloveroprosenttiaan 19,5 prosentista 20 prosenttiin, jos valtuusto hyväksyy kaupunginhallituksen esityksen.

Talouden painelaskelmien mukaan ensi vuoden tilinpäätös olisi nykyisellä tuloveroprosentilla 2,3 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Kaupunginjohtaja Sami Suikkasen mukaan jo tässä vaiheessa on ilmeistä, että talousarvioehdotus jää tilikauden tulokseltaan selvästi alijäämäiseksi myös korotetulla tuloveroprosentilla. Vuosikate kuitenkin noussee positiiviseksi.

Somero on tuottanut palvelut viime vuosina selvästi Suomen kuntien keskiarvoon nähden edullisemmin. Se tarkoittaa sitä, että Someron realistiset mahdollisuudet tehdä nopeita palvelutuotannon kustannuksia alentavia toimenpiteitä ovat vähäiset.

Kiinteistöverot pysynevät ennallaan eli kiinteistöverolain mukaisen vaihteluvälin alimmalla tasolla.

Jos valtuusto hyväksyy hallituksen esityksen, yleinen kiinteistöveroprosentti tulee olemaan 0,93, vakituinen asuinrakennus 0,41 ja muu kuin vakituinen asuinrakennus 0,93. Yleishyödyllinen yhteisö ei joudu edelleenkään maksamaan kiinteistöveroa.

Valtuusto käsittelee tuloveroa ja kiinteistöveroa seuraavassa kokouksessaan. Tuloveroprosentit täytyy ilmoittaa Verohallinnolle viimeistään 17. marraskuuta. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic