Lounais-Häme

Tulvavaara uhkaa Huittisissa, yläjuoksun Loimijoella tilanne normaali

Kokemäenjoen pinta nousi tiistaina hyydepadon takia yli puoli metriä ja nousu on jatkunut tänäänkin. Tilanne on vaikein joen alavalla keskiosalla Kokemäen ja Huittisten alueella, jossa vesi on noussut paikallistielle ja kastellut peltoja ja vapaa-ajanrakennusten kivijalkoja.

Jos pinta nousee vielä 10–15 cm, myös asuintaloja ja eläinsuojia voi olla kastumisvaarassa ja paikallistie saatetaan joutua sulkemaan.

Kokemäenjoen vesistön yläjuoksulla Loimijoella vedenkorkeudet ovat normaalin rajoissa. Esimerkiksi tietä 213 Ypäjällä ei toistaiseksi uhkaa tulva. Vedenkorkeus on yläjuoksullakin nousussa.

Huittisten tulvatilannetta on yritetty helpottaa suurentamalla väliaikaisesti Kolsin juoksutuksia Kolsin yläaltaan alentamiseksi. Sen vaikutukset tulva-alueen vedenkorkeuteen olivat hyvin pienet.

Kokemäenjoen suurten säännösteltyjen järvien juoksutuksia pienennettiin viime viikolla keskiviikosta perjantaihin, ja jokeen saatiinkin osittain muodostumaan hyyteeltä suojaava jääkansi. Riittävää suojaa hyydetulvia vastaan ei kuitenkaan saatu aikaan.

Tulvakeskus sekä Varsinais-Suomen ja Pirkanmaan ELY-keskukset seuraavat koko ajan tilannetta yhteistyössä paikallisviranomaisten kanssa.

Tulvatilannetta Huittisissa, Loimijoella ja muuallakin Etelä-Suomessa voi seurata lähes reaaliajassa osoitteessa: www.ymparisto.fi/tulvatilanne

 

Uusimmat

Fingerpori

comic