Lounais-Häme Forssan seutu

Tunnetko Pyydä apua -napin? Sen avulla saa yhteyden FSHKY:n sosiaali- ja perhepalveluihin

FSHKY tarjoaa helppoa yhteyttä sosiaali- ja perhepalveluihin, kun avuntarve iskee.
Nappi on yksi keino avun saavuttamiseksi. Kuva: Kuvakaappaus
Nappi on yksi keino avun saavuttamiseksi. Kuva: Kuvakaappaus

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän kotisivuilla on ollut runsaan vuoden ajan Pyydä apua -nappi. Napin kautta saa nopeaa apua sosiaali- ja perhepalveluista, mutta kovin moni ei sen kautta ole apua hakenut.

Viime vuoden aikana lapsiperheitä koskevia yhteydenottoja tuli sen kautta kuntayhtymään yhteensä seitsemän.

FSHKY:n perhepalveluiden palvelualuejohtaja Riikka Lammintausta-Mäkelä selvitti Forssan kaupunginhallitukselle lapsiperheiden kotipalvelun saatavuutta.

Nappi on yksi keino avun saavuttamiseksi.

– Nappi on sijoitettu kuntayhtymän kotisivulle internetissä sosiaali- ja perhepalveluiden kohtaan, koska juuri sosiaalipalveluiden apua on napin kautta saatavilla. Nappia klikkaamalla pääsee täyttämään verkkolomakkeen, totesi Lammintausta-Mäkelä.

Lapsiperheiden yhteydenotot napin kautta koskivat suurimmalta osin lasten huolto- ja tapaamisriitoja.

– Toistaiseksi tämän tavan on löytynyt melko harva lapsiperheen vanhempi. Pidämme Pyydä apua -napin sivullamme, ja sen kehittäminen ja mainostaminen on tarpeellista.

Yksinkertainen ja selkeä lomake on helppo täyttää. Täyttämisen jälkeen se ohjautuu lapsiperheiden palveluohjauksen työntekijälle. Työntekijä vastaanottaa avunpyyntöjä arkipäivisin.

Samaa tapaa voivat käyttää myös aikuiset ja aikuisperheet. Silloin asian ottaa hoitaakseen aikuissosiaalityö.

Lammintausta-Mäkelän mukaan lapsiperheiden kotipalvelun saatavuus on kohtuullisen hyvällä tasolla.

Palveluja ja tukea saa tarvittaessa myös neuvolan terveydenhoitajan arvion mukaan, mikäli tuen tarve tulee esiin äitiys- ja lastenneuvolakäynnillä. Lisäksi kotipalvelun tarvetta arvioidaan ja myönnetään lapsiperheiden palveluohjauksessa.

Lisäksi kotipalvelua on mahdollista saada sosiaalihuoltolain mukaisen palvelutarpeen arvioinnin ja lastensuojelutarpeen selvityksen kautta.

Ponnin lapsiperhepalveluiden tilannekatsaukseen oli Emmi Lintosen valtuustoaloite apunapin lisäämisestä nettisivulle joulukuuta 2018. FL

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic