Lounais-Häme

Tunteet kuumina Someron liigapelissä - SoVon manageri: "Täydellinen farssi erotuomareilta!"

Tamperelainen Ilves FS haki 4-0 (0-0) voitollaan kolme liigapistettä eilen Someron Voima Futsalin kotisalista. Lopputulosta enemmän parranpärinää somerolaisleirissä aiheuttivat erotuomareiden ratkaisut.

– Täydellinen farssi erotuomareilta! Ja asialla taas sama kaksikko (Tommi Grönman, Jesse Aalto), joka käsittämättömillä tuomioillaan pilasi meiltä yhden ottelun viime kaudella.

– Sen jälkeen annoin heille porttikiellon Someron peleihin, mutta nythän nuo taas näyttivät täällä olevan ja toiminta oli ihan samanlaista kuin ennenkin, SoVo Futsalin manageri Jarkko Ihalainen puhisi tuohtuneena kiirehtiessään pukukoppia kohti tunteitaan viilentämään.

 

Sovolaisten kritiikki kohdistui kahteen päällisin puolin identtiseltä näyttäneeseen pelitilanteeseen, joista ilvespelaaja selvisi varoituksella ja kotijoukkueen Xhevdet Gela tuli ulosajetuksi.

Avausjaksolla Gela oli pääsemässä nokikkain tamperelaisvahdin kanssa, kun vieraiden alin puolustaja repi hänet kentän pintaan. SoVon leirissä odoteltiin tuomioksi punaista korttia ja ulosajoa ilvesläiselle, mutta kun sellaista ei tullut, loogisuuden nimissä linjan olisi luullut säilyvän samanlaisena loppuun asti.

Toisin kuitenkin kävi, kun toista jaksoa oli pelattu vähän yli neljätoista minuuttia. Ilves oli minuuttia aiemmin onnistunut vihdoin avaamaan ottelun maalitilin 1-0 johto-osumallaan. SoVon hakiessa tasoitusta, vieraiden Juhana Jyrkiäinen karkasi maalintekopaikkaan, jossa Gela horjutti tämän tasapainoa luvattomin ottein.

Johdonmukainen seuraus tilanteesta olisi kai ollut keltainen varoituskortti Gelalle, mutta erotuomarin vilauttaessa epäröimättä punaista ulosajon merkiksi, hermot pettivät niin kotijoukkueen vaihtopenkillä kuin kentällä olleella joukkueen kapteenilla Arber Istrefilläkin.

Istrefi sanaili näkemyksiään oikeudenjakajalle sen verran tuliseen sävyyn, että sai ensin varoituksen ja heti perään toisen. Kortin väri vaihtui siten punaiseksi ja Istrefi koki toisen suunsoitosta aiheutuneen ulosajon muutaman viikon sisällä.

– Ollaanpa itse tilanteesta ja erotuomareiden toiminnasta mitä mieltä tahansa, joukkueen kapteenin hermokontrolli ei saa pettää noin totaalisesti.

– Vaikka kuinka tuntisimme kokeneemme vääryyttä, niin eihän tuollaisesta käytöksestä seuraa kuin lisää ikävyyksiä, joista koko joukkue saa sitten kärsiä, SoVon päävalmentaja Tomi Tuominen kommentoi tilannetta ja aikoi pitää kippari-Istrefin kanssa aiheesta kahdenkeskisen palaverin.

 

Kahden ulosajon myötä SoVo jäi kahden miehen alivoimalle, jonka ilves hyödynsi nopeasti: Minuutin pyörityksen jälkeen lukemat 2-0:een ja toisella yv-minuutilla lopulliseksi ratkaisuksi 3-0 –osuma.

Ottelussa tehot 3+1 saalistanut Juhana Jyrkiäinen tuikkasi vielä viimeisellä peliminuutilla pallon kotijoukkueen tyhjään maaliin, SoVon jahdatessa kavennusmaalia niin sanotun liivipelaajan turvin.

 

Ennen pelin dramaattisia loppuhetkiä pääosissa olivat molempien joukkueiden hienosti torjuneet maalivahdit: SoVon tolppien välissä Marko Laaksonen jatkoi hyviä otteitaan ja vastapäädyssä Ilveksen Leo Rantanen venytti nollanpitoputkensa jo kahden täyden ottelun ja kaikkiaan lähes sadan peliminuutin mittaiseksi.

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti