Lounais-Häme Helsinki/Lahti

Tunteja kestänyt poliisioperaatio Lahden Patomäessä on ohi, epäilty otettu kiinni

Varhain aamulla alkanut piiritystilanne syntyi epäillyn sanallisista uhkauksista.
Poliisi piiritti asuntoa Lahdessa keskiviikkona liki 12 tuntia. Kuvituskuva. Kuva: Terho Aalto
Poliisi piiritti asuntoa Lahdessa keskiviikkona liki 12 tuntia. Kuvituskuva. Kuva: Terho Aalto

Poliisin piiritystilanne Lahden Patomäessä on ohi, kertoo Hämeen poliisi Twitterissä. Epäilty on poliisin hallussa, eikä kiinniottotilanteessa poliisin mukaan syntynyt henkilövahinkoja.

Poliisi kertoi puolenpäivän aikaan, että eristetyssä asuintalossa Lahden Patomäessä on yksi aseistautunut ihminen ja ettei asunnossa ole muita. Poliisi kertoi pyrkivänsä ratkaisemaan tilanteen rauhanomaisesti.

Hämeen poliisin tilannekeskuksesta kerrottiin aiemmin STT:lle, että aseistautuneesta ei ollut vaaraa ulkopuolisille. Hänen katsottiin kuitenkin olevan mahdollisesti vaaraksi itselleen tai poliisille.

Poliisin eristämä talo oli tilannekeskuksen mukaan Lokinkadulla sijaitseva pienomakotitalo. Alueella oli voimassa tilapäinen lentokielto yhden kilometrin säteellä Lokinkadusta.

Piiritystilanne sai poliisin mukaan alkunsa epäillyn henkilön sanallisista uhkauksista. Poliisi kertoi päivän aikana Twitterissä, että ainakaan senhetkisten tietojen mukaan epäiltyä ei ollut syytä epäillä törkeistä rikoksista.

Operaatio alkoi poliisin mukaan ennen viittä aamulla. Poliisi tiedotti tehtävästä ensimmäisen kerran puoli kahdeksan aikoihin aamulla.

Hämeen poliisi on luvannut tiedottaa lisää vielä tänään.

Poliisi poisti ihmisiä alueelta

Etelä-Suomen Sanomien mukaan Lokinkatu ja sen lähitienoota olivat eristettynä. Lehden paikalla olevan toimittajan mukaan paikalla oli nähty kaksi ensihoidon yksikköä ja luotiliivein varustautunut lääkäri.

ESS:n mukaan poliisi käytti operaatiossa droonia eli kamerakopteria.

Poliisi pyysi päivällä sivullisia välttämään tapahtumapaikkaa operaation turvaamiseksi. Lisäksi poliisi kertoi poistaneensa alueelta ihmisiä, myös ainakin yhden median edustajan.

Patomäen asuinalue sijaitsee Launeen kaupunginosassa Lahden keskustan eteläpuolella. Alueella on enimmäkseen omakotitaloja. STT

Näkoislehti

31.5.2020

Fingerpori

comic