Lounais-Häme

Tuntematon australialaispelaaja yllätti - Federerin pelit Yhdysvaltain avoimissa päättyivät

Australian John Millman aiheutti Yhdysvaltain avoimen tennisturnauksen tähän saakka suurimman yllätyksen, kun hän pudotti miesten kaksinpelissä jatkosta Sveitsin Roger Federerin. Maailmanlistan 55:s Millman kukisti neljännellä kierroksella Federerin 3-6, 7-5, 7-6 (9-7), 7-6 (7-3).

Millman tarvitsi Federerin peittoamiseen New Yorkissa hieman yli kolme ja puoli tuntia. Federer oli voittanut pelaajien ainoan aiemman keskinäisen kohtaamisen Australian Brisbanessa vuonna 2015.

Federer teki ottelussa peräti 76 niin sanottua helppoa virhettä, kun Millmanilla kertyi sarakkeeseen 28 merkintää. Federerillä oli toisessa ja kolmannessa eräpallot, mutta hän menetti ne ja hävisi lopulta erät.

Millman hallitsi ratkaisueräksi jääneen neljännen erän katkaisupeliä miten tahtoi. Alistuneen oloinen Federer taipui katkopelissä tappiolle 1-6, ja Millman ratkaisi voiton kolmannella ottelupallollaan.

– Olen hieman epäuskoinen. Kunnioitan Rogeria ja hänen saavutuksiaan. Hän on sankarini. Hyödynsin ottelussa tilaisuuteni hyvin, Millman kertoi entisen huippupelaajan Brad Gilbertin kenttähaastattelussa.

Federer putosi Yhdysvaltain avoimissa ennen puolivälieriä ensi kertaa sitten vuoden 2013. Silloin hänet kaatoi neljännellä kierroksella Espanjan Tommy Robredo.

Federer on voittanut miehistä eniten grand slam -kaksinpelifinaaleja, 20. Hän on voittanut Yhdysvaltain avoimet viisi kertaa peräkkäin 2004-2008.

Millman kohtaa puolivälierissä Serbian Novak Djokovicin. Viime heinäkuussa Wimbledonin grand slam -turnauksen voittanut Djokovic pudotti New Yorkissa jatkosta Portugalin Joao Sousan suoraan kolmessa erässä 6-3, 6-4, 6-3.Navarro päätti Sharapovan pelitNaisten kaksinpelissä Venäjän Maria Sharapova putosi jatkosta, kun Espanjan Carla Suarez Navarro kaatoi hänet neljännellä kierroksella 6-4, 6-3.

Suarez Navarro otti voiton maanantaina pelatussa ottelussa ja juhli samalla 30-vuotissyntymäpäiväänsä.

Dopingin aiheuttamasta kilpailukiellostaan huhtikuussa 2017 vapautunut Sharapova on voittanut Yhdysvaltain avoimet vuonna 2006. Hän on voittanut grand slam -turnauksen viisi kertaa. Kesällä Wimbledonissa hän putosi jo avauskierroksella.

Sharapovan, 31, kokemus ei painanut New Yorkissa. Hän teki Navarroa vastaan 38 niin sanottua helppoa virhettä ja hävisi syöttönsä peräti kuudesti.

– Maria on pelannut täällä iltaottelussa monet kerrat, joten tiesin, että minun pitää pelata aggressiivisesti ja keskittyneesti, Navarro sanoi.

Hän saa puolivälierissä vastaansa Yhdysvaltain Madison Keysin, joka vuosi sitten hävisi Yhdysvaltain avointen loppuottelun maannaiselleen Sloane Stephensille. Keys pudotti tällä kertaa neljännesvälierissä Slovakian Dominika Cibulkovan.

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti