Lounais-Häme Hämeenlinna

Tuntematon mies palautti vanhukselle kadonneen rollaattorin, seuraavaksi turvaketju revittiin auki ja toinen mies vei rahat

Iäkäs hämeenlinnalaisnainen sai puhelun nimellään merkityn rollaattorin löytäjältä. Omainen kehottaa miettimään, kannattaako nimeä merkitä näkyvillä olevaan omaisuuteen.
Arkistokuva.

Hämeenlinnassa tapahtui viime lauantaina varkaus, jonka uhriksi joutui iäkäs nainen.

Naisen käyttämä rollaattori oli kadonnut muutamia päiviä aikaisemmin. Lauantai-iltana hän sai puhelun mieheltä, joka kertoi löytäneensä rollaattorin ja haluavansa palauttaa sen. Mies toi rollaattorin kerrostalohuoneiston kotiovelle asti, ja nainen antoi miehelle 20 euroa vaivanpalkkaa.

Pian tämän jälkeen ovelle ilmestyi toinen mies, joka riuhtaisi varmuusketjulla lukitun oven auki. Mies vaati naiselta rahaa ja sai saaliikseen useita satoja euroja.

– Äitini kotiavaimet saattoivat kadota ensimmäisen miehen vierailun yhteydessä. Ovi oli kiinni myös varmuusketjulla, mutta se ei pidätellyt rahat vienyttä miestä, uhriksi joutuneen naisen poika kertoo.

 

Varkauden kohteeksi joutuneen naisen poika epäilee, että tekijä tai tekijät saattoivat olla myös rollaattorin katoamisen taustalla ja valikoineet uhrinsa rollaattorin perusteella.

– Äiti oli merkinnyt rollaattoriin ainakin nimensä, ja hän on toisinaan säilyttänyt sitä lukitsemattomissa tiloissa talon takaovella.

Poika kehottaa läheisiä keskustelemaan vanhusten kanssa tavaroiden säilytyksestä ja siitä, miten paljon käteistä on tarpeen säilyttää kotona.

– Haluan varoittaa ihmisiä, että liikunta-apuvälineitä kuten rollaattoreita tai lastenrattaita ei pitäisi merkitä henkilökohtaisilla tiedolla, eikä niitä kannata säilyttää lukitsemattomissa tiloissa.

Hämeen poliisi vahvistaa, että asiasta on tehty rikosilmoitus. Tapausta tutkitaan varkautena. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

26.2.2020

Uusimmat