Lounais-Häme

Tuo roskasi Jätteiden yöhön

Paras jäte on syntymätön jäte, valistaa 8.6. Forssan Piippuaukiolla järjestettävä Jätteiden yö. Loimi-Hämeen jätehuolto Oy:n järjestämään tapahtumaan on vapaa pääsy ja 300 ensimmäiseksi tullutta saa halutessaan ilmaisen makkara-annoksen.

Ensimmäistä kertaa Forssassa, mutta kolmatta kertaa valtakunnallisesti pidettävän tapahtuman järjestää samaan aikaan kuusi muuta jätelaitosta Suomessa.

Paikalla on koko illan ajan maksuton vastaanotto kotitalouksien vaarallisille jätteille. Teltalta saa tulla kysymään mitä vain lajitteluun, kierrätykseen tai vaikka kompostointiin liittyvää. Tapahtuman maskotti Kätmän Kierrätyskissa on myös paikalla.

Tapahtuman yhteistyökumppaneista muun muassa Suomen Erityisjäte Oy esittelee ”jättilegopalikan” avulla sen, mitä roskille tapahtuu niiden polttamisen jälkeen. Finlayson vastaanottaa kierrätykseen puuvillafarkkuja ja lakanoita ja TexVex kertoo tekstiilikierrätystoiminnastaan.

Kehräämön molemmat museot ja käsityökeskus Sigrid ovat auki klo 20 asti.

Musiikkina alkuillasta kuullaan Ritmos-trion ”roskarumbaa”. Soittimina toimivat Kiimassuon jätekeskuksesta kerätyt jätetynnyrit ja -kanisterit. Myös yleisö on tervetullut rumbaamaan ja kokeilemaan soittamista.

Ilta jatkuu paikallisten Marko & Kasper -duon ja coverbändi ABGB:n tahtiin.

Jätteiden yö Kehräämön Piippuaukiolla Forssassa 8.6. klo 18–24. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic