Lounais-Häme Forssa

Tuomolan talon purkutyöt käynnissä - Paikalle suunnitteilla kaksi kerrostaloa

Tilalle rakennetaan kaksi kerrostaloa.
Tuomolan talon purkutyöt ovat käynnissä. Rakennuksen pitäisi olla purettuna huhtikuun loppuun mennessä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Hämeentien ja Vapaudenkadun kulmassa sijaitseva niin sanotun Tuomolan talon purkutyöt ovat käynnistyneet. Lounaismaan Osuuspankki purkaa rakennuksen, jossa on toiminut Tuomolan huonekalukaupan lisäksi muun muassa Tammelan Osuuskaupan tavaratalo.

Osastopäällikkö Reima Hakala OP-Kiinteistökeskuksesta kertoo, että purkutöiden on sopimuksen mukaan määrä olla valmis 30. huhtikuuta mennessä.

– Sisäpurkua on tehty pari viikkoa. Siellä on aika paljon asbestin purkutöitä. Maanantaina aloitettiin katon purkaminen. Koko rakennus puretaan kellarikerrosta myöden, vain paalut jäävät maahan, Hakala kertoo.

 

 

Asemakaavassa on hyväksytty, että alueelle voi rakentaa kerrostaloja. Yksityiskohtaiset suunnitelmat ovat vielä alkuvaiheessa, mutta tämän hetken tiedoilla alueelle suunnitellaan kahta nelikerroksista kerrostaloa omistusasuntoineen. Autopaikat on suunnitelmissa rakentaa kellarikerrokseen niin, että sieltä pääsee hissillä rappukäytävään.

Lounaismaan Osuuspankki omistaa maa-alueen. Pankki ei voi rakennuttaa kerrostaloja, joten se aikoo myydä tontin kilpailutuksen myötä rakentajalle. Lisäksi pitää suorittaa koemarkkinointi jotta tiedetään, löytyykö asunto-osakkeille ostajia.

– Sen verran hyvästä paikalla tontti sijaitsee, että eiköhän asunnoille ostajia löydy, Hakala arvelee. FL

Lue lisää Forssan tämän kevään purkutyömaista

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic