Lounais-Häme

Tuore maailmanmestari Hamilton: En ole kaikkien aikojen F1-kuljettaja

Mexico
29.10.2018, 19:14

Urheilu-uutiset

Lewis Hamilton on toppuutellut väitteitä, joiden mukaan hänet voisi nimetä kaikkien aikojen F1-kuljettajaksi. Hamilton, 33, varmisti myöhään sunnuntai-iltana Suomen aikaa uransa viidennen maailmanmestaruuden. Se sinetöityi, kun brittikuski sijoittui neljänneksi Meksikon osakilpailussa.
Mercedestä ohjaava Hamilton on vienyt maailmanmestaruuden neljästi viime viiden vuoden aikana. Ensimmäinen täysosuma Hamiltonille tuli vuonna 2008, jolloin hän kaasutteli McLarenilla.
Hamilton nousi maailmanmestaruuksien määrässä tasoihin argentiinalaisen Juan Manuel Fangion kanssa. Mestaruuksissa edellä on vielä toinen lajilegenda, saksalainen Michael Schumacher, joka valloitti MM-sarjan ykköstilan peräti seitsemän kertaa.
– En voisi koskaan luokitella itseäni parhaaksi. Toki tiedostan kykyni, mutta toimin, kuten isäni opetti minua lapsena. Hän käski minun hoitaa puhumiseni radalla, Hamilton totesi.
– Michael on yhä edellä voittojen määrässä, joten hän on edelleen kaikkien aikojen paras, Hamilton jatkoi.
Hamiltonin entisen tallikaverin Nico Rosbergin mukaan britti voi rikkoa kaikki Schumacherin F1-ennätykset.
– Hänellä on vielä kaksi vuotta sopimusta jäljellä, ja ”Schumi” on ainoastaan kahden mestaruuden ja 20 osakilpailuvoiton päässä. Uskon, että nämä seikat pitävät Lewisin motivoituneena, Rosberg pohti.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic