Lounais-Häme

Tuoreen raportin mukaan pohjoismaiset yritykset ovat kansainvälisiä kilpailijoitaan valmiimpia panostamaan tekoälyyn

Helsinki
06.11.2018, 00:48

Talous

Pohjoismaiset yritykset suhtautuvat kunnianhimoisesti tekoälyyn ja ovat kansainvälisiä kilpailijoitaan valmiimpia panostamaan siihen, selviää The Boston Consulting Groupin tuoreesta raportista.
77 prosenttia BCG:n kyselyyn vastanneista pohjoismaisista yritysjohtajista sanoo, että heidän edustamissaan yrityksissä on ainakin jonkin verran ymmärrystä tekoälystä sekä perehtyneisyyttä aiheeseen. Lähes puolet vastaajista kertoo, että heidän yrityksissään on vahvaa tai erittäin vahvaa ymmärrystä tekoälystä.
Raportin mukaan pohjoismaiset yritykset odottavat tekoälyltä paljon. Tekoälyn odotetaan kasvattavan yritysten liikevaihtoa seuraavien viiden vuoden aikana. Monissa muissa maissa tekoäly nähdään enemmän keinona säästää yrityksen kuluissa.
Pohjoismaissa tekoälyn uskotaan myös vaikuttavan myönteisesti työntekijöihin. Kolme neljästä pohjoismaisesta vastaajasta toivoo, että tekoäly hoitaa osan nykyisistä työtehtävistä seuraavien viiden vuoden aikana. Vain 16 prosenttia pelkää tätä kehitystä.
Kyselyyn vastasi Pohjoismaissa noin 160 yritysjohtajaa eri aloilta.
Pohjoismaisen kyselyn tuloksia verrattiin vastaavan globaalin kyselyn tuloksiin, jossa oli mukana yli 3 000 vastaajaa 26 eri maasta.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti