Lounais-Häme

Tuotto lasten bändikouluun

Seitsemäs Letkurock varautuu ensi lauantaina vastaanottamaan oikeasti isoja, käytännössä kaksimetrisiä, päätähtiä. Lasten päivätapahtumaa on laajennettu viime kesästä niin, että mukaan on saatu kookkaissa kostyymeissa revittelevä Hevisaurus. Mikä parasta, alle 15-vuotiaille tapahtuma on ilmainen.

-Se oli selvää, että jos lähdetään lasten tapahtumaa järjestämään, niin Hevisaurus koitetaan tänne saada. Veikkaan, ettei ole kovin montaa kylää, jossa Hevisaurus soittaa lapsille ilmaiseksi, uskoo tapahtuman bändivastaava Antti Kokkonen.

-Jotain täytyy lapsillekin saada, kun ei lasten tapahtumia niin paljoa ole kylillä. Toivotaan, että jonkinlaisen matkan päästä viitsitään kulkea tänne, vinkkaa Letkun musiikkiyhdistyksen varapuheenjohtaja Petri Nuutinen.

Myös Letkun kesätori on tuotu päivätapahtuman ajaksi perinteiseltä paikaltaan Letkun Puodilta kyläpirtin pihalle. Myyjät ovat tervetulleita viiden euron paikkamaksulla, joka menee lasten musiikkitoiminnan kehittämiseen.

-Lapsia varten tätä tehdään. Kun tuottoa tulee jäämään, se menee lasten musiikkiharrastuksen tukemiseen. Bändikoulutusta olisi tarkoitus ruveta pyörittämään lapsille, sanoo Nuutinen.

Ajatus bändikoulusta syntyi musiikkitapahtuman puuhaamisen myötä, sillä Letkurockissa on alkujaan ollut ajatuksena tuoda esille paikallista soittotaitoa. Nuoria tekijöitä kaivataan ja halutaan opettaa musiikillisten harrastusten pariin.

-Viime talvena oli ensimmäistä kertaa jonkin verran lasten bändikoulutusta. Viime vuoden rockista jäi sen verran tuottoa, että saatiin välineitä hommatuksi, eli käytettyjä rumpuja, kosketinsoittimia, sähkökitaraa, bassoa ja vahvistimia. Nyt yritetään tulevilla tuotoilla saada koululle ammattilaisopettaja ja jonkin verran parempia vehkeitä, lupailee Nuutinen.

Koulutus pärähtää jälleen syksyn mittaan käyntiin, ja mukaan otetaan kaikki halukkaat, joilla soitin pysyy kädessä ja intoa musisointiin löytyy. Bändikoulua toteutetaan yhteistyössä Letkun koulun kanssa.

Itse lauantain iltatapahtumaan saapuu kaikkiaan kymmenen bändiä. Yhtyekattaus oheisjärjestelyineen vaatii musiikkiyhdistyksen muutamalta aktiivilta kokovuotisen työpanoksen. Mukana on toki myös kasvava joukko vanhoja ja uusia yhteistyökumppaneita sekä sponsoreita. Kävijöitä toivotaan paikalle satoja.

-Jos päivälle saadaan 1 500 ja illalle lähelle tuhat kävijää, niin sittenhän on jo tavoite täynnä, sanoo sponsori- ja mainosvastaava Teemu Rantanen.

Bänditarjonta on järjestäjien mukaan tänä vuonna kattava.

-Nyt on Jussi Hakulisen klassikoita, Toyotan Takavalojen suomirockia, OG Ulla-Maijan räppiä ja myös raskasta rockia. Illan päättää Amoral, esittelee Kokkonen.

Amoralin solisti, Idolsissa tunnetuksi tullut Ari Koivunen, ei valitettavasti pääse muiden kiireiden takia paikan päälle, mutta häntä tuuraa helsinkiläisen MyGrain-yhtyeen Tommy Tuovinen. Muuten tapahtuman järjestelyt ovat sujuneet tavalliseen tahtiin ja Letkurockin suunta on miesten mukaan nousujohteinen.

-Äänentoisto ja lavatekniikka on nyt täysin ammattitasoista. Mennään kahdella lavalla kolmatta vuotta, kehaisee Nuutinen. FL

Letkurock lauantaina 13. elokuuta Letkun pirtillä kello 16–01. Lasten tapahtuma kello 10–14. Lisätietoa esimerkiksi tapahtuman bussikuljetuksista verkko-osoitteessa www.letkurock.fi.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti