Lounais-Häme

Turbulenssia tiedossa Humppilassa

Keskustan Humppilan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Hannu Mustonen toteaa, ettei kuntavaalit aiheuta enää ryntäystä ehdokaslistoille kuin joskus ennen.
– Vanhempia konkareita on jäämässä pois ehdokkuudesta, myös valtuutettuja on jäämässä on pois. Olemme kuitenkin saaneet jo muutaman uudenkin ehdokkaan.
– Monen kanssa neuvottelut ovat junnaamisvaiheessa. He miettivät, päättävätkö tähän vai eivät.
Ainakin Lassi-Antti Haarala on ilmoittanut pitävänsä paussia, koska hallitus- ja valtuustotyöskentelylle ei nyt riitä aikaa, vaikka se kiinnostaakin.
Täysin tyytyväinen Mustonen sanoo olevansa, jos keskusta saa listalleen viime kuntavaalien tapaan 21 valtuustoehdokasta Humppilassa. Se on myös kunnanvaltuuston koko.
Keskusta pyrkii voittamaan takaisin yhdeksännen valtuustopaikkansa tai ainakin säilyttämään nykyiset kahdeksan paikkaansa. Mustonen toivottaa muillekin ryhmille onnea.
– Yhdessä näitä asioita päätetään.
SDP pyrkii saamaan Humppilassa ainakin viime vaalien tapaan kokoon 16 ehdokasta ja ikäryhmittäin kattavan listan parikymppisistä seitsenkymppisiin.
Humppilan työväenyhdistyksen puheenjohtaja ja pitkäaikainen valtuutettu Anja Syrjälä toteaa, että tavoitteena on saada takaisin se kuudes valtuustopaikka, joka tuli neljä vuotta sitten hävittyä.
– Sen sitten ratkaisee vaalit.
SDP:llä on tähän mennessä koossa kolmannes tavoitellusta ehdokasmäärästä. Todennäköisesti kaikki nykyisestä valtuustoryhmästä eivät ole mukana kevään vaaleissa.
– Kuntalaisille terveisiä: nyt  voi aktiivisesti ottaa yhteyttä tännepäin! Listoilla on tilaa, Syrjälä vinkkaa.
Humppilan kokoomuksen puheenjohtaja, pitkäaikainen valtuutettu Pentti Kauppi on päättänyt jättäytyä pois kunnallispolitiikasta, sillä hänellä on ikää 68 vuotta ja valtuustovuosia riittämiin takana.
Kokoomuksen tavoitteena on saada kokoon 8–10 ehdokasta ja saavuttaa vähintään nykyiset kolme valtuustopaikkaa.
– Eikä lisäkään pahaa tekisi.
Kolme on tähän mennessä lupautunut kokoomuksen listalle Humppilassa. Viime vaaleissa puolueella oli kuusi ehdokasta.
– Tahtoo olla, että luottamustehtäviin on hankala saada porukkaa tänä päivänä, Kauppi sanoo.
Vihreiden ehdokaslista muuttuu neljän vuoden takaisesta tyystin. Valtuustoon nousseet Hannu Leppäkoski ja Eira Rosenberg luopuvat ensi keväänä kunnallispolitiikasta, ja puolueen viime vaalien viidestä ehdokkaasta kaksi muuta on muuttanut pois eikä kolmaskaan halua enää ehdolle.
– Vielä ei ole mitään valmista. Vähän on tunnusteluja tehty, että saataisiin uudet ehdokkaat, Eira Rosenberg sanoo.
– Tavoite varmaan olisi, että saataisiin viisi ehdokasta ja heitä myös valtuustoon. Saa nähdä, kuinka käy, mutta luovuttamalla ei voi lähteä vaaleihin.
Luopumistaan Rosenberg perustelee sillä, ettei kunnallispoliittinen ”jahnaaminen” oikein sovi hänen luonteelleen.
– On myös turhauttavaa, kun kokee tavallaan olevansa yksin kaikkia muita vastaan.
Perussuomalaiset sai viime kuntavaaleissa Humppilassa läpi kaksikon, mutta Tea Uusimäki ja Teuvo Nieminen empivät kovin jatkoaan. Uusimäen mukaan aika ei riitä kaikkeen, eikä pieni ryhmäkään ole painava toimija.
– Toisaalta ei täältä malttaisi jäädä pois, hän sanoo ja kiittää, kuinka kunnanhallituksessa on keskusteltu avoimesti ja hyvässä hengessä.
Teuvo Nieminen toteaa, ettei puoleen vaihtaminenkaan ole poissuljettua. Itse hän pettyi perussuomalaisten hallituspolitiikkaan, jossa  vaalipuheet mm. Kreikan rahoittamisen lopettamisesta unohtuivat. 
Humppilan vasemmistoliiton puheenjohtaja Arto Länsikylä myöntää, että puolueen toiminta on viime vuodet ollut alamaissa eikä hänkään ole saanut tilalleen uutta vetäjää. Vaaleista ei ole puolueessa juurikaan vielä keskusteltu, mutta tarkoituksena on kuitenkin saada aikaiseksi ehdokaslista.
– Kyllä siihen vähintään kuusi nimeä pitäisi saada, Länsikylä sanoo. Vasemmistoliitolla Humppilassa on nyt yksi valtuutettu.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti