Lounais-Häme

Leffa-arvio: Turha sukellus

Miracle in the Cave - uskomaton luolapelastus (Thaimaa, Irlanti, 2019). ★★ Ohjaus: Tom Waller. Pääosissa: Jim Warny. K12, kesto: 104 min. Forssan Elävienkuvien Teatteri.
Sukeltajat riskeerasivat henkensä pelastaakseen pojat.
Sukeltajat riskeerasivat henkensä pelastaakseen pojat.

Kesäkuussa 2018 13 ihmistä jäi jumiin tulvan täyttämään luolastoon Thaimaassa.

Kansainvälinen pelastusryhmä aloitti vaarallisen ja vaativan operaation.

Tom Waller on tehnyt pitkän päivätyön kotimaassaan Thaimassa, toimien lähinnä dokumenttien ja toimintaelokuvien tuottajana.

Ohjaajaksi ei miehestä kokemuksesta huolimatta järin ole, sillä Miracle in the Cave – uskomaton luolapelastus kompuroi heikon teknisen esitystavan ja nykivän tarinankerronnan hetteiköissä.

Tyylilaji vaihtelee ontuvasti dokumentaarisesta pateettiseen toimintadraamaan, mutta kumpikaan genre ei toimi halutulla tavalla.

Toinen kompastuskivi on käyttää osaa todellisen tapahtuman kokeneita ihmisiä näyttelemässä itseään, joiden julkituonti on paikoin vähintäänkin vaivaannuttavaa.

Teknisesti jälki on yhtä epätasaista kuin kerrontakin, käsivarakameralla taltioiduista ulkokuvista tasoltaan ikävän keskinkertaisiin sukelluskuviin, jotka näyttävät kuralätäkössä taltioiduilta.

Päähenkilöksi halvan oloiseen ja sensaatiohakuiseen rekonstruktioon nousee irlantilainen luolasukeltaja Jim Warny, joka esitetään monikansallisen pelastusjoukon heroistisena päähenkilönä. Myös luolastossa operaatioon osallistunut suomalainen sukeltaja Mikko Paasi kävelee kameran ohi, mutta miestä ei edes tunnistaisi ilman nimiplanssia, joilla oikeat henkilöhahmot esitellään.

Jos ei nyt selkeä rahastus, niin turha tekele kuitenkin.

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic