Lounais-Häme Forssa

Turhat ja rikkinäiset liikennevalot puretaan Nikkilänkadun ja Tampereentien risteyksestä Forssassa

Liikennevalot ovat olleet nyt yli puoli vuotta poissa toiminnasta.
Nikkilänkadun ja Tampereentien risteyksen liikennevalot ovat olleet epäkunnossa jo viime kesästä saakka. Kuva: Tapio Tuomela
Nikkilänkadun ja Tampereentien risteyksen liikennevalot ovat olleet epäkunnossa jo viime kesästä saakka. Kuva: Tapio Tuomela

Liikennevalot Tampereentien, Nikkarinkadun ja Nikkilänkadun risteyksestä puretaan Forssassa. Risteyksen liikennevalot rikkoontuivat viime kesänä ukkosmyrskyn aikana.

Liikennevalojen palauttaminen toimintaan olisi vaatinut koko järjestelmän uusimisen, koska risteyksessä olleeseen vanhaan liikennevalokojeeseen ei ole saatavissa enää varaosia. Urakoitsijan mukaan uusimisen kustannusarvio olisi ollut noin 35 000 euroa.

Liikennevalot asennettiin aikoinaan, kun Nikkilänkadun S-market aloitti toimintansa. Liikenteen sujuvuus risteyksessä arvelutti aikanaan eritoten marketkiinteistön toimijaa. Liikennevalojen tehtävä oli myös alentaa ajonopeuksia ennen kaupungin sisemmälle katuverkolle siirtymistä.

Liikennevalot ovat olleet nyt yli puoli vuotta poissa toiminnasta, mutta liikenne risteyksessä on sujunut palautteen perusteella varsin hyvin eikä ruuhkia ole juurikaan esiintynyt. Hämeenmaan Kiinteistöt oy:llä ei ole purkamisesta huomautettavaa.

Ajonopeuksia alentaa nykyisellään Kartanonkadun, Urheilukentänkadun ja Tampereentien risteyksen kiertoliittymä.

Arvioiden mukaan liikennevalottomuus sujuvoittaa liikennettä mutta heikentää osin liikenneturvallisuutta.

Tampereentiellä on kaksi kahden kaistan ylittävää suojatietä, mitä ei pidetä ihanteellisena ratkaisuna.

Purkaminen on kaupungille kannattavaa, koska korjausinvestointi jää tekemättä ja valojen ylläpitokulut lakkaavat. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic