Lounais-Häme

Turismi nousuun – keinolla millä hyvänsä

Pieni maalaiskunta, joka yrittää kääntää muuttotappion voitoksi ja löytää keinoja säätää virttynyt kylä nykyaikaan. Kuulostaako tutulta?

Kuvauksesta saattaa tulla mieliin myös lounaishämäläisiä kuntia ja kyliä, mutta tällä kertaa kyse on Rehtilä-teatterin uudesta Turismiprojekti-näytelmästä. Pääroolia kunnanjohtaja Viiriaisena näyttelevä Ville Sillanpää on varovainen sanoissaan, kun näytelmän ja oikean elämän yhtymäkohdista kysytään.

-Parempi sanoa vain, että näytelmä on hyvin nykyaikainen. Aihe liippaa läheltä monia tämän hetken kuntia, koko valtakunnassa. Erittelemään en silti uskalla lähteä, Sillanpää naureskelee.

Rehtilä-teatterin tavan mukaan Turismiprojekti on komedia, joka sopii hyvin maalaismaisemiin. Näytelmässä yritetään kunnanjohtajan johdolla keksiä, miten maalaiskylästä saisi houkuttelevan kohteen turisteille.

-Sitä kehitetään, mitä kehitetään, mutta eihän siitä oikein tule mitään, näytelmän ohjaava ja itsekin lavalla nähtävä Ritva Viitanen paljastaa.

Roolihahmojen joukosta löytyy jälleen jos jonkinlaista tallaajaa pirteästä virolaistytöstä topakkaan kuppilan emäntään. Itse kunnanjohtaja taas on päässyt virkaansa nuorena, eikä ole juuri ehtinyt tiukkojen opiskelujensa sivussa kauniimpaan sukupuoleen tutustua.

-Hän on sinisilmäinen monellakin tapaa. Keltanokka naisten kanssa ja hiukan vietävissä kunnallisissa asioissa. Mielenkiintoinen rooli tehdä, Sillanpää kertoo.

Jos näytelmän keskiössä olevalla kunnalla on vaikeuksia löytää uusia keinoja, Rehtilä-teatterissa sen sijaan löydetään uutta ilmettä joka vuosi, vaikka tekijäporukka pysyy samana.

-Aina löytyy tuore ote. Olemme yhtä isoa perhettä, ja jos ei muuten tunnu pääsevän sisälle rooliin, sitä eläytyy porukan kautta, Sillanpää vakuuttaa.

-Näyttelijät ovat niin hyviä, että eivät he toista samaa roolia. Eivät he enää edes muista edellistä, Viitanen naurahtaa.

Tuoretta otetta tänä vuonna tuo myös kaksi uutta näyttelijää. Entistä biologian opettajaa, lintuharrastaja Verner Viljakaista esittävä Reijo Voutilainen tuli mukaan, kun naapurinrouva, niin ikään näytelmässä näyttelevä, Satu Saarinen, pyysi.

-Suuri osa porukasta oli jo ennestään tuttuja, ja tässä on tutustunut loppuihinkin. Tähän ryhmään on helppo ollut tulla mukaan. Vielä kun vuorosanansa, Voutilainen naurahti. FL

Rehtilä-teatterin Turismiprojekti-näytelmän ensi-ilta Rehtilän seuratalolla pe 28.4. klo 19. Muut esitykset: la 29.4. klo 15, su 30.4. klo 13 ja klo 17.

Uusimmat

Fingerpori

comic