Lounais-Häme

Turkin poliisi tutkii Saudi-Arabian konsulin asunnon Istanbulissa

Istanbul
17.10.2018, 17:35

Ulkomaat

Turkin poliisi on aloittanut Saudi-Arabian konsulin Mohammed al-Otaibin Istanbulin-asunnon tutkimisen. AFP:n kirjeenvaihtajan mukaan kymmenisen viranomaista on mennyt konsulin asuntoon, ja joukossa on rikospaikkatutkijoita valkoisissa haalareissa.
Konsuli itse ei ollut paikalla, vaan hän oli lentänyt Saudi-Arabian pääkaupunkiin Riadiin päivää aiemmin tiistaina. Turkin mukaan konsulia ei kuitenkaan ole karkotettu.
Aiemmin päivällä konsulin asuinrakennukseen saapui myös saudiviranomaisten delegaatio, joka kertoo auttavansa turkkilaisviranomaisia asunnon tutkinnassa.
Turkin viranomaiset uskovat, että sauditoimittaja Jamal Khashoggi tapettiin Saudi-Arabian Istanbulin-konsulaatissa. Saudi-Arabia ei ole vahvistanut Khashoggin kuolemaa.
Yhdysvaltojen ulkoministeri Mike Pompeo on keskustellut Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin kanssa toimittajan katoamisesta. Pompeo tapasi eilen Saudi-Arabian johtoa ja saapui Turkkiin tänään aamulla.
Turkin poliisi tutki konsulaatin tilat maanantaina kahdeksan tuntia kestäneessä operaatiossa. Paikalta kerrotaan otetun dna-näytteitä.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic