Lounais-Häme Tammela

Turkka Mali käy läpi kuolemansynnit kesänäytelmissään - Huijarinaiset, Cheek ja Miss Torro sekoittavat Torron kylän elämän

Huipentumana kylällä valitaan Miss Torro, jonka kruunua tavoittelevat niin kylän omat neidot kuin mustat hevosetkin.
Ulla (Tuula Honkonen) ja Elisabeth (Baiba Krastina) riemuitsevat, kun heidän huijauksensa näyttää menevän Torron kyläläisiin täydestä. Kuva: Tapio Tuomela
Ulla (Tuula Honkonen) ja Elisabeth (Baiba Krastina) riemuitsevat, kun heidän huijauksensa näyttää menevän Torron kyläläisiin täydestä. Kuva: Tapio Tuomela

Tammelan Torron kylässä alkaa tapahtua, kun kaksi suuresta maailmasta tulevaa naista ilmestyy maisemiin. Hienot ja rikkaat rouvat kertovat valitsevansa maailman parhaan kylän, jolle he lupaavat miljoona euroa.

Torrolaiset innostuvat tavoittelemaan suurta rahasummaa ja ryhtyvät tekemään kaikenlaisia temppuja tietämättä, että kylälle tulleet rouvat ovat huijareita. Huipentumana kylällä valitaan Miss Torro, jonka kruunua tavoittelevat niin kylän omat neidot kuin mustat hevosetkin. Kylän elämää sekoittaa myös bisneksiään hoitamaan tuleva supertähti Cheek, joka pyrkii pysymään tuntemattomana.

– Totta mooses Cheek kuitenkin tunnistetaan kylällä, ja siitä seuraa monta hauskaa kommellusta, näytelmän ohjaaja Tanja Thomsson toteaa nauraen.

Tällaisista tapahtumista ja monista muista hulvattomista sattumuksista kertoo Torron teatterin tämän kesän näytelmä Miss Torro.

– Näytelmä on komedia, jossa on myös farssimaisia piirteitä, Thomsson sanoo.

Forssalainen Thomsson sanoo ohjanneensa Torron teatterissa ”aina”. Tämän kesän näytelmän harjoitukset aloitettiin helmikuussa, ja pari viimeistä viikkoa ennen perjantain ensi-iltaa harjoituksia on ollut päivittäin.

– Torrolla on mahtava jengi, ja näytelmän tekeminen on niin mukavaa, että lähden joka vuosi innostuneena mukaan, Thomsson toteaa.

Näytelmän rooleissa nähdään 25 henkilöä, joista aikuisia on 15 ja lapsia kymmenen. Suurin osa näyttelijöistä on Tammelasta, ja muut ovat Forssasta. Näytelmä kestää väliaikoineen pari tuntia.

Baiba Krastina ja Tuula Honkonen esittävät rikkaita huijarinaisia ja maailman parhaan kylän valitsijaraadin puheenjohtajaa ja sihteeriä Elisabethia ja Ullaa. Forssalainen Krastina ja Torrolta oleva Honkonen kertovat roolihahmojensa kulkevan kylällä katteettoman miljoonan euron shekin kanssa. Miljoonavoitosta haaveilevat torrolaiset järjestävät rouville hauskan ja ilmaisen viikonlopun ja hyvää palvelua.

– Näytelmän teossa on mukana niin hauskaa porukkaa, että on mukavaa olla mukana. Kyläläisten yhteinen panos on toiminnassa myös tärkeä asia, jo toistakymmentä vuotta Torrolla näytellyt Honkonen sanoo.

Krastina kertoo harrastaneensa näyttelemistä eri teattereissa jo seitsemän vuotta.

– Näytteleminen on piristävä harrastus, sillä näytelmässä voi elää toisen henkilön elämää, Krastina sanoo.

Näytelmän on kirjoittanut Turkka Mali, joka toimii jo kahdeksatta kertaa Torron teatterin käsikirjoittajana. Hän vastaa myös musiikista yhdessä Mika Malin kanssa.

Turkka Mali kertoo näytelmän idean kummunneen ihmisten rahanhimosta.

– Käyn näytelmiä kirjoittaessani läpi seitsemää kuolemansyntiä, joista ahneus on yksi, Mali sanoo. FL

Miss Torro Torron teatterissa Keski-Pompun pihapiirissä osoitteessa Torrontie 122, Tammela. Esitykset: 24.5. klo 19 ensi-ilta, 25.5. klo 16, 26.5. klo 14 ja 18, 27.5. klo 19 ja 28.5. klo 19.

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic