Lounais-Häme

Turkki antoi Khashoggi-nauhoitukset muun muassa USA:n ja Saudi-Arabian kuultaviksi - Erdogan: "He kuuntelivat keskusteluja jotka siellä käytiin, he tietävät"

Ankara
11.11.2018, 02:02

Ulkomaat

Turkki on jakanut sauditoimittaja Jamal Khashoggin murhaan liittyvät ääninauhat Saudi-Arabian, Yhdysvaltojen, Saksan, Ranskan ja Britannian kanssa.
Asiasta kertoi Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan. Hän ei kuitenkaan täsmentänyt nauhoitusten sisältöä.
– Annoimme nauhoitukset heille, annoimme ne Saudi-Arabialle, annoimme ne Washingtonille, saksalaisille, ranskalaisille ja briteille, Erdogan sanoi tv-puheessa ennen lähtöään Pariisiin ensimmäisen maailmansodan päättymisen 100-vuotisjuhlallisuuksiin.
– He kuuntelivat keskusteluja jotka siellä käytiin, he tietävät.
Erdoganin kommentit ovat ensimmäinen virallinen vahvistus nauhoitusten olemassaololle. Turkkilaismediassa on jo viikkojen ajan liikkunut tietoja, joiden mukaan Turkilla on hallussaan nauhoja Khashoggin tappamisesta.
Kotimaansa hallinnosta kriittisesti kirjoittanut Khashoggi tapettiin lokakuun alussa Saudi-Arabian konsulaatissa Istanbulissa. Saudi-Arabia kiisti pitkään Khashoggin kuolleen, mutta ilmoitti lopulta, että murhan takana oli itsenäisesti toiminut ryhmä saudeja.
Erdogan puolestaan on sanonut, että käsky murhaan tuli Saudi-Arabian hallinnon ylimmältä tasolta. Hän ei ole syyttänyt suoraan vaikutusvaltaista kruununprinssiä Mohammed bin Salmania, mutta on kertonut, ettei epäile hetkeäkään Saudi-Arabian kuningas Salmanin olevan murhakäskyn takana.
Erdogan on patistanut Saudi-Arabiaa tiiviimpään yhteistyöhön murhan tutkinnassa.
Khashoggin ruumista ei ole löytynyt. Turkkilaislehti Sabahin mukaan tappajat liuottivat ruumiin hapolla ja kaatoivat liuoksen viemäriin.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti