Lounais-Häme

Turkkilaislähteet: Khashoggin ruumis saatettiin tuhota hapolla paloittelun jälkeen

Washington
02.11.2018, 11:48

Ulkomaat

Sauditoimittaja Jamal Khashoggin ruumis saatettiin tuhota hapolla kuoleman jälkeen. Väite nousi jälleen esille perjantaina, kun Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin neuvonantaja kertoi Hürriyet-lehdelle, että ruumis liuotettiin paloittelun jälkeen. Washington Post on aiemmin kertonut turkkilaisviranomaislähteensä perusteella, että tutkijat selvittävät teoriaa, jonka mukaan ruumis tuhottiin hapolla.
Neuvonantaja Yasin Aktay sanoo lehdelle, että viimeisimpien tietojen mukaan Khashoggi paloiteltiin, jotta ruumis oli helpompi liuottaa.
Khashoggi surmattiin Istanbulissa noin kuukausi sitten. Turkin pääsyyttäjä on kertonut, että Khashoggi kuristettiin heti Saudi-Arabian konsulaattiin saapumisen jälkeen ja hänen ruumiinsa paloiteltiin.

Pompeo: Pakotteiden asettamiseen menee viikkoja

Yhdysvaltain ulkoministerin mukaan menee vielä viikkoja, ennen kuin Yhdysvallat voi asettaa pakotteita sauditoimittaja Jamal Khashoggin tappamisesta vastuussa oleville. Ulkoministeri Mike Pompeo sanoo, että Washingtonin täytyy saada vielä lisää todisteita.
Saudi-Arabian hallinnosta kriittisesti kirjoittanut Jamal Khashoggi tapettiin Saudi-Arabian konsulaatissa Istanbulissa lokakuun alussa. Saudi-Arabian syyttäjäviranomaiset ovat myöntäneet, että murha oli ennalta suunniteltu.
Murha on kiristänyt pitkäaikaisten liittolaisten Yhdysvaltojen ja Saudi-Arabian välejä.
Pompeo korosti, että Yhdysvalloilla on paitsi tärkeitä kaupallisia myös tärkeitä strategisia ja kansalliseen turvallisuuteen liittyviä suhteita Saudi-Arabian kanssa, ja nämä suhteet pyritään säilyttämään ennallaan.

https://www.washingtonpost.com/world/saudi-arabia-not-fully-cooperating-with-khashoggi-investigation-turkish-official-says/2018/10/31/804bfc2a-dc78-11e8-8bac-bfe01fcdc3a6_story.html?utm_term=.c89ff3327ff6

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti