Lounais-Häme

Turun lounaat syödään Forssassa

Takatalvi lumisateineen teki tepposet Turun raviradalle ja keskiviikon lounasravit oli siirrettävä Turusta Forssaan.

Forssalle muutos tietää kaksien ravien viikkoa: huomenna keskiviikkona juostaan lounasravit klo 12 alkaen, perjantaina tavataan äijäravien merkeissä klo 18.

Keskiviikolle kaavaillut harjoitusravit väistävät lounasraveja torstaille.

Turun Metsämäessä on tehty kevään aikana rataremonttia, ja pintamateriaalit ovat tällä hetkellä erityisen herkkiä sääolosuhteiden vaihtelulle.

-Rataremontti on hyvässä mallissa, mutta maanantaiaamun lumisade ja tiistaille luvattu uusi sade estävät tällä hetkellä radan viimeistelytyöt, Turun raviradan toimitusjohtaja Ilmari Halinen valaisee siirron taustoja.

Turusta oltiin Forssaan yhteydessä alustavasti jo viikonlopun aikana ja lopullinen päätös ravien siirrosta tehtiin maanantaina, kun lumisade teki Metsämäen raviradan pinnasta velliä.

Forssassa juostaan keskiviikkona hyväkuntoisella raviradalla, vaikka vesi- ja räntäsateita on luvattukin: rata on tiivistetty napakaksi, joten vesisade ei pääse pehmittämään pintakerroksia.

Pilvenmäen päässä ylimääräiset ravit aiheuttivat puhelinrumban: lounasravien aikana tarvitaan kaikkiaan 30–40 henkilön työpanos.

-Turusta saamme tuomarit, mutta muutoin mennään pääosin omien ravien toimihenkilöillä. Väkeä on saatu hyvin, Elina Hirvonen Pilvenmäen raviradalta kertoo.

Lounasravit ovat tapahtumana nopea rykäisy. Klo 12 alkavat viiden lähdön ravit ovat ohi klo 13. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti