Lounais-Häme

Turvesuon palo hallinnassa – sammuttaja loukkaantui

Rinnansuon turvetuotantoalueen palo on pysynyt hallinnassa ja palopesäkkeiden sammutustyöt ovat jatkuneet, tiedotti Kanta-Hämeen pelastuslaitos torstaina iltapäivällä.

Uusia palopesäkkeitä ei ole enää löytynyt metsäalueilta.

Sammutustöihin on osallistunut noin 60 pelastusajoneuvoa ja noin 150 sammuttajaa Kanta-Hämeen-, Varsinais-Suomen ja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksesta.

Paikalla on myös ollut puolustusvoimien virka-apuryhmä, jonka vahvuus oli 30 henkilöä. Lisäksi sammutustöihin osallistui rajavartiolaitoksen sekä puolustusvoimien helikoptereita, Vapon henkilökuntaa ja turvetuotannon toiminnanharjoittajia traktorein ja sammutusperävaunuin.

 

Pitkään jatkuneissa sammutustöissä on myös loukkaantunut sammutushenkilöstöä. Yhden henkilön vammat ovat vaatineet yön yli kestävää sairaalahoitoa. Onnettomuus tapahtui, kun letkuja palopaikalla kuljettaneen mönkijän välittömässä läheisyydessä ollut kuiva turvepöly paloi räjähdysmäisesti.

Palaneen alueen koko tarkentui torstaina 37 hehtaariin, joista metsäalueita noin 7 hehtaaria. 

Kanta-Hämeen pelastuslaitos jatkaa alueella jälkivartiointia ainakin huomiseen aamuun saakka. Vapo Oy jatkaa varsinaisen turvetuotantoalueen palopesäkkeiden sammutusta toistaiseksi. FL

Klo 17.45: Muutettu paloalueen kokoa.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic