Lounais-Häme

Tutkimus panostaa kasviproteiineihin

Suomalaisten proteiinin saanti lähentelee ravitsemussuositusten ylärajaa. – Eniten proteiinia saadaan eläinperäisistä tuotteista eli lihasta ja maitotuotteista, mutta myös viljatuotteista, Luonnonvarakeskuksen tutkimusohjelmapäällikkö Juha-Matti Katajajuuri toteaa. Kasviproteiinin osuus on vähäisempi. – Hyviä kasviproteiinin lähteitä ovat esimerkiksi kaikki täysjyväviljat, pavut, herneet, linssit ja siemenet. Kasvissyöjän kannattaakin muistaa ruokavaliossaan monipuolisuus ja syödä eri lähteistä peräisin olevia proteiineja. Samanaikaisesti meneillään…

Haluatko lukea koko jutun ja muut paikalliset artikkelit?

Tutustu digiin eurolla

Samalla tilauksella pääset lukemaan Forssan Lehden kiinnostavimmat uutiset sekä mitä Suomessa ja maailmalla tapahtuu:

  • Kaikki verkkosisällöt
  • Näköislehden ja liitteet
  • Sovelluksen

Olen jo tilaaja

Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan artikkelin loppuun kirjautumalla sisään.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti