Lounais-Häme

Tutkimus panostaa kasviproteiineihin

Suomalaisten proteiinin saanti lähentelee ravitsemussuositusten ylärajaa. – Eniten proteiinia saadaan eläinperäisistä tuotteista eli lihasta ja maitotuotteista, mutta myös viljatuotteista, Luonnonvarakeskuksen tutkimusohjelmapäällikkö Juha-Matti Katajajuuri toteaa. Kasviproteiinin osuus on vähäisempi. – Hyviä kasviproteiinin lähteitä ovat esimerkiksi kaikki täysjyväviljat, pavut, herneet, linssit ja siemenet. Kasvissyöjän kannattaakin muistaa ruokavaliossaan monipuolisuus ja syödä eri lähteistä peräisin olevia proteiineja. Samanaikaisesti meneillään…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Forssan Lehden jutut.

Uusimmat

Fingerpori

comic